Tørretumbler – bedst i test

De fleste ved godt, at den billigste måde at tørre tøj på er, at hænge tøjet ud på tørrestativet. Vejret er desværre ikke altid egnet til at tørre tøj udenfor og hvis man tørrer tøj inde i huset kan der være risiko for skimmelsvamp og dårligt indeklima i boligen. Det kan derfor af og til være nødvendigt at bruge en tørretumbler, selvom det ikke er den mest energiøkonomiske løsning.

Spørgsmålet er så hvilken tørretumbler den bedste og mest energieffektive? Den klassiske tørretumbler er med aftræksslange ud af huset, hvor den varme fugtige luft bliver blæst ud. En tørretumbler med aftræk er ikke særlig energieffektiv i forhold til en kondenserende tørretumbler, hvor varmen genbruges i processen med at tørre tøjet. De A mærkede tørretumblere har det til fælles, at de benytter en varmepumpe til processen med at tørre tøjet. Derved sænkes energiforbruget betydeligt og der kan typisk opnås en halvering af elforbruget i forhold til en tørretumbler med aftræk.

Forbrugerbladet TÆNK har testet en lang række tørretumblere og den bedste var Miele kondens tørretumbler t 8967 wp A.
Der findes dog også flere andre mærker, som benytter samme teknologi og som også har energimærke A. Du kan læse mere på www.tænk.dk og se den nyeste opdaterede test. Du skal dog være opmærksom på, at det koster penge at få adgang til at se testresultaterne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *