Flyrejser: Billigste dage at flyve på ferie

FlyrejserDer er efterhånden lavet mange undersøgelser, hvis formål har været, at finde ud af hvornår det er billigst at tage flyveren på ferie. En flybillet kan være et meget dyrt produkt at købe, specielt hvis man køber den ved siden af selve ferien. Det kan vi ikke have, så vi ser lidt nærmere på undersøgelserne og fortæller dig bl.a. hvornår på ugen du skal flyve på ferie.

Billigste dage at flyve

Jyllandsposten fortæller om en undersøgelse lavet af den britiske forbrugerorganisation Which?, som har undersøgt over 1000 afgange fra London til 3 populære europæiske destinationer.  Ifølge denne undersøgelse, så er tirsdag den billigste dag at flyve på.

Der er naturligvis lavet mange andre internationale undersøgelser, og svaret på hvilken dag, der er den billigste, er relativt ens. Nogle undersøgelser kommer frem til, at den billigste dag er onsdag. Vi kan konkludere, at hvis du har friheden til tage afsted alle ugens dage, så planlæg at din afgang skal være midt på ugen.

Bedste tidspunkt at købe billetter

Det er også en god ide at bestille billetten nogle uger i forvejen – eller at have is i maven og bestille i sidste øjeblik. Priserne bliver fastsat efter udbud og efterspørgsel. De ugedage, hvor flest mennesker har mulighed for (og foretrækker) at rejse, nemlig fredag og søndag, er også de dyreste dage. Det ved flyselskaberne selvfølgelig godt.

I det øjeblik hvor flyrejserne bliver udbudt, er priserne relativ lave. Det er de også i sidste øjeblik. I god tid før rejsen, vil flyselskaberne gerne have gang i salget af flybilletter, og i sidste øjeblik er priserne lave, fordi der ikke er særlig gode penge i at flyve med tomme sæder. I undersøgelsen, som vi nævnte i starten af artiklen, var prisforskellen mellem den dyreste og den billigste dag op til 600 kroner. Så bare tænk på hvor billig din flybillet kan blive, hvis du kan arrangere det sådan, at du både kan bestille din rejse på det rigtige tidspunkt i forvejen og tage af sted midt på ugen! I øvrigt kan der også være rimelig stor forskel på priserne på flybilletterne alt efter, om du søger efter rejser om morgenen eller om aftenen. Som med alt andet så gør øvelse mester, og der skal ikke ret mange søgninger til, før du kan begynde at se et mønster. God rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *