Friske plakater, friske tanker: Sådan vælger du billeder til væggen

Billeder til væggeIntet kan forkæle øjnene som en smukt dekoreret væg. En nem, billig og hurtig genvej til et stilfuldt udtryk ved skamløst at udnytte det enorme udvalg af lækre plakater på markedet. Ophæng af plakater kræver ingen handyfingre. Faktisk kan du løse opgaven, selv hvis du er en af dem, naturen har begavet med hele ti tommelfingre. Lad os udforske lidt på nogle af de billeder til vægge, der findes derude, og tale om, hvordan du kan skabe en smuk plakatvæg, der passer perfekt til din smag og din stil.

Lad dig inspirere

Før du dykker ned i valg af plakater og layouts, er det en god idé at finde inspiration. Bryg en god kop kaffe og bladr rundt i en stak boligmagasiner, kig på billedvægge på Pinterest eller søg på plakatvægge på nettet, så de mange billeder kan give dig ideer. Når du har en ide om, hvad du kan lide, kan du gå videre til at beslutte, om du skal have fat i en, to eller en hel samling plakater.

Billigt og smukt

En af de største fordele ved at dekorere med plakater er, at det kan gøres til en meget overkommelig pris. Der er mange plakater at vælge imellem, og måske har du fundet din yndlings plakatbutik online, hvis stil og udtryk du har forelsket dig i. Du kan få alt fra minimalistiske designs til farverige illustrationer, der er noget for enhver smag. Prisen på plakater er forsvindende lille i forhold til at skulle købe original kunst. Og det skyldes selvfølgelig, at plakaterne kan trykkes i flere eksemplarer. Dog kan du sagtens finde plakater med unikt præg, hvis du udvælger dig billeder til væggen fra en butik med egne designs.

Størrelse og skala

Når du har valgt dine plakater, er det tid til at overveje størrelser og layout. En af de mest populære måder at arrangere plakater på er ved at skabe en collage eller en såkaldt plakatvæg. Vær opmærksom på størrelsesforholdene mellem plakaterne for at undgå, at det ser rodet ud. Overvej også den samlede størrelse på din væg, så den ikke virker overfyldt eller tom. En god tommelfingerregel er at starte med den største plakat i midten og derefter bygge udad derfra.

Nuancer og temaer

Når det kommer til at vælge nuancer og temaer til din plakatvæg, er det vigtigt at tænke på rummets overordnede æstetik og din egen personlige smag. Hvis du har et rum, der allerede har en bestemt farvepalet, kan du overveje plakater, der supplerer disse farver eller bringer kontrast, så det ”spræller” lidt. Hvis du er usikker, kan du altid gå efter et mere neutralt tema, der passer til enhver indretning.

Leg med layout

En af de sjoveste dele af at skabe en plakatvæg er at eksperimentere med forskellige layouts. Du kan vælge en symmetrisk tilgang med lige pladser mellem plakaterne, eller du kan gå efter en mere tilfældig og organisk opstilling. Prøv at arrangere dine plakater på gulvet først for at få en idé om, hvordan de bedst passer sammen, inden du hænger dem op på væggen. Tænk på hver plakat som en komponent i et urværk, hvor alle dele skal spille sammen, for at det tikker. Udover at væge flotte og tiltalende hver for sig skal plakaterne altså også lege godt sammen og placeres rigtigt på fladen.

Husk på dynamikken

En veludført plakatvæg er ikke kun visuelt tiltalende, den har også en dynamik, der fanger øjet. Overvej at blande forskellige former for plakater såsom fotokunst, illustrationer og typografiske plakater for at tilføje tekstur og interesse. Du kan også overveje at inkludere rammer i forskellige stilarter og farver for at skabe en mere varieret og personlig effekt.