Cykel test – Sammenligning af cykler og priser

Når du skal ud og købe en cykel er det en god idé at undersøge markedet først. Der kan være mange penge at spare på at købe cyklen på nettet. Vi vil her beskrive hvad du skal huske at tænke på når du køber ny cykel og hvor du kan lede efter den bedste og billigste cykel.

Hvis du er studerende så læs også vores guide om gratis cykler til studerende.

Hvilken cykel skal jeg vælge?

Det kommer naturligvis meget an på hvad du skal bruge din cykel til, hvilken cykel du skal vælge. Hvis du bor i byen og skal hurtigt omkring er en city bike et oplagt valg. Hvis du har et større temperament og ikke har noget i mod at bruge nogle ekstra kræfter på at cykle rundt kan du overveje en mountainbike. Den kan bedre håndtere en mere hårdhændet kørsel op over kantsten og lignende, men den er typisk også en del tungere en en standard city bike.

Hvis du ønsker at montere en kurv, sadeltasker, eller et baby sæde på cyklen, skal du være sikker på at den cykel du vælger har en ramme som er bygget til sådant tilbehør. Det kan være en god idé at købe en færdig cykel som har alt det udstyr du ønsker. Det er mange gange billigere frem for at få det monteret senere, og så er du sikker på at din nye cykel har alt det du ønsker.

Vær opmærksom på om der er kædeskærm på den cykel du vælger. Mange har oplevet at buksebenet kan sidde fast i kæden hvis der ikke er nogen kæde skærm på cyklen.

Test cyklen hos forhandleren, før du køber den. De fleste cykel butikker lader deres kunder teste cyklen først. Det er lettere at finde en cykel, der passer til dig, end at tilpasse en cykel der ikke gør.

Køb en færdigsamlet cykel eller få den samlet hos en professionel. Det er vigtigt at alle møtrikker og bolte er sat korrekt på og strammet korrekt, samt at alt tilbehør er korrekt monteret og justeret.

Hvor finder jeg den billigste cykel?

Butikker som Bilka og Føtex har udmærkede cykler til prisen. Man skal ikke forvente at cyklerne holder i mange år, men til 1000 kr. får du det ikke meget billigere. Du kan dog også overveje at tage på auktion og købe en brugt cykel. Her kan du ofte finde en brugt kvalitetscykel til få penge. Søg eventuelt på nettet efter en politiauktion nær dig. Her kan du helt legalt købe stjålne cykler, hvis ejermand ikke kendes. Du får et dokument der beskriver at du har købt cyklen på ærlig vis.

Det er naturligvis også muligt at købe billige cykler på nettet, men så mister man et vigtigt aspekt af handlen – netop at du kan teste cyklen først. Hvis du ønsker at købe cykler på nettet kan du blandt andet sammenligne priser på kelkoo.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *