Få en gratis cykel som studerende

“Vidste du at man i mange afrikanske lande har godt udviklede skoler, men at disse skoler kun ligger i de større byer og at de studerende derfor går fra landområderne over 12 kilometer hver dag for at komme i skole. Med dårlig næring og i tyndslidte sko tager denne tur alt deres energi, så de ikke kan fokusere på skolen og deres udvikling. Det betyder for mange at de ikke får den uddannelse som de ellers havde mulighed for. Det problem vil vi gerne løse. Konceptet hedder FreeBikes og det fungerer således: Her ser du en FreeBike. Virksomheder har mulighed for at få en reklame i cykelstellets trekant. Herefter deler vi cyklerne gratis ud til studerende i København. De studerende cykler rundt i et år, hvor cyklens reklame bliver set overalt i de københavnske gader. Når året er omme leverer det københavnske system cyklerne tilbage til os og vi sender dem til Afrika med skib. I Afrika deler vi cyklerne ud til afrikanske studerende, som med deres cykel kan komme i skole og få en uddannelse og dermed et bedre liv. Dette er kun muligt med din hjælp. Så hvis du er en studerende i København, som vil have en FreeBike, eller en virksomhed som ønsker at reklamere grønt og socialt ansvarligt i København så gå ind på www.FreeBikes.dk”. Sådan lyder en reklame som kan ses på freebikes.dk.

Efter reklamen blev lavet har FreeBikes dog udvidet og kampagnen gælder nu for studerende som går på en videregående uddannelse i København, Odense eller Århus. Du får altså en helt ny og lækker cykel fra FreeBikes helt gratis i et år. Derefter giver du cyklen tilbage til FreeBikes, og de sender cykeln til Afrika. På den måde får du både en lækker ny cykel gratis i et helt år, og du er samtidig med til at hjælpe en studerende i Afrika. På den måde sikrer du, at flere unge i Afrika får en uddannelse.

Idéen om gratis cykler

Idéen om FreeBikes opstod som en idé om social ansvarlig reklame, der fremmer uddannelse i Danmark og Afrika. Med FreeBikes samarbejdspartnere giver de gratis reklamecykler til studerende i Danmark. De studerende cykler rundt på cyklen i et år. Som studerende i Danmark får man et gratis tjek af cyklen efter et halvt år.

FreeBikes er altås både en dynamisk reklamesøjle og helt gratis transport til din uddannelse. Når der er gået et år, sender FreeBikes din cykel til Senegal eller Ghana i Afrika. Her hjælper cyklen de studerende, der har langt til uddannelse. Virksomheder der samarbejder med FreeBikes, er med til at skabe udvikling i både Danmark og Afrika.

FreeBikes vision er at skabe bæredygtig udvikling i afrikanske lande ved at finde samarbejdspartnere som vil betale for at få reklamer på de cykler der bliver delt ud. Dette skal give flere mulighed for at få en uddannelse i Afrika. Et stort problem i Afrika er bl.a., at skolerne er placeret centralt i de større byer, og mange studerende må derfor gå mange kilometer hver eneste dag for at nå frem til skolen. Selv om det kan lyde banalt, er dette en væsentlig faktor til, at meget få unge får en uddannelse i Afrika. En FreeBike giver de afrikanske studerende en hurtigere og sikrere skolevej og de får derfor mulighed for at fokusere på uddannelsen.

Gratis grøn transport

Der har i de seneste år været meget fokus på miljø i alverdens storbyer. Smog og bilernes udstødningsgasser sætter sit præg på bybilledet i flere og flere storbyer. I Danmark vil vi gerne gå foran med et rent bymiljø, hvor vi kan færdes frit uden at være chikaneret af forurening. Denne udvikling ønsker FreeBikes at være med til at fremme. Ved at give studerende adgang til gratis cykler, hjælper FreeBikes med at fremme den grønne udvikling i de danske og afrikanske byer.

Så hvis du er studerende på en videregående uddannelse i København, Odense eller Århus og du ønsker at gøre en god gerning for dig selv, miljøet og en studerende i Afrika, så gå ind på FreeBikes.dk og udfyld ansøgningsformularen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *