Gode råd om lån af penge

Sponsoreret indlæg
Det kan i et hav af situationer en god idé at låne penge. Lån af penge er ikke blot noget, som kan være nødvendigt – faktisk kan det også sagtens være ganske fornuftigt for rigtig mange mennesker at gøre. Det at låne penge er helt bestemt noget, som man skal gøre med meget stor omhu. Man skal tænke sig om, og så skal man vælge sig et sted at låne penge, for der kan helt afgjort godt være meget væsentlige forskelle at finde på de forskellige steder, hvor man har mulighed for at låne penge. Dette skyldes, at der findes et væld af forskellige låntyper, og det er derfor også vigtigt, at du sørger for at få tænkt godt igennem, hvad du helt konkret har planer om at bruge de lånte penge til.

Hvilke låntyper findes der?

Hvis man skal ud for at låne penge, så er det først og fremmest sådan, at du skal beslutte dig for, hvilken af de forskellige typer af lån, som du helst vil have. Hvis du godt kunne tænke dig at låne penge, så er det altid en god idé, at man sørger for at skelne imellem de forskellige overordnede låntyper, der findes – nemlig forbrugslån eller ejendomslån.

Det forholder sig nemlig sådan, at forskellen på disse to helt overordnede låntyper er meget stor. Såfremt du vælger at ansøge om et forbrugslån, så vil dette meget typisk være til forbrugsting som en ny computer, en ny fladskærm eller lignende.

Lån i bank og hos kreditforeningen

Den første låntype der findes, er de lån, som man kan tage hos en kreditforening eller hos sin bank. Hvis man tager et lån i en kreditforening, så vil dette meget ofte være til en rente, der er en del lavere, end hvis du valgte at låne dine penge i banken. Hvis du tager kontakt til en kreditforening for at låne penge til en bolig, så er det kun muligt at låne penge til 80% af boligens pris. Resten af pengene skal du enten selv have til udbetalingen af huset – eller skal du låne restbeløbet i din bank.

I praksis vil dette betyde for dig, at hvis du skal ud for at tage et lån til et hus, og dette hus koster 1 million, så kan kreditforeningen kun låne dig et beløb, der er på 800.000 kroner. De sidste 200.000 kroner vil du være nødsaget til selv at skaffe – enten i form af en opsparing du har stående eller ved at låne i banken.

Hvis du ikke selv har pengene stående på en opsparing, så bliver du nødt til at låne dem i banken, og her vil det typisk være en rente, som er en del højere, end den rente du får hos din kreditforening. Derfor er det altid en god idé, at du sørger for så vidt muligt selv at spare penge sammen til udbetalingen på dit hus, så du kan undgå at skule betale bankens renter, der er en del højere end renterne hos kreditforeningen.

Forbrugslån hos et lånefirma

For nogle personer kan det i visse situationer være nødvendigt at tage et lån hos et af de lånefirmaer, der tilbyder forbrugslån. Når du skal ud for at finde dig et nyt lån, så er det helt afgjort vigtigt, at du sørger for at udvælge dig det helt rette firma at låne penge hos, for der er bestemt mulighed for at se prisvariationer, der er relativt store – særlig på lån til forbrug.

En rigtig god idé er derfor at kigge på hvor store årlig omkostninger i procent, som du vil have ved at tage det pågældende lån.

Det er helt afgjort muligt for dig at tage et forbrugslån i mange forskellige størrelser. Uanset om du står og skal bruge 4.000 kroner til en ny cykel, eller du har behov for en bærbar computer, nye møbler til stuen eller noget helt tredje, kan der lånes penge til formålet. Beløbene kan være alt lige fra 1000 kroner og op til eksempelvis 100.000 kroner. Hvor store beløb du har mulighed for at få vil i høj grad afhænge af hvilket sted, du vælger at ansøge om lånet.

Hvor kan jeg låne penge til forbrug?

Der findes et par forskellige steder, hvor man kan låne til forbrug. Det er selvfølgelig langt det bedste, hvis du vælger dig en af de steder, hvor du vil kunne finde dig den absolut bedste pris på dit lån.

Et sted du blandt andet kan låne penge er hos virksomheden Vivus.dk, som er en af de mest velkendte udbydere af lån i Danmark. Her kan du komme til at låne penge til en fremragende rente, og det er bestemt muligt for dig at få sig et lån til en rente, som er særdeles overkommelig.

Fordelen ved at anvende Vivus er, at du kan tage relativt små lån, hvilket kan være en stor fordel for dig, som blot har behov for et mindre lån.

Samtidig kan du netop nu få dit første lån helt gratis, hvis du besøger Vivus.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *