Sådan sparer du penge på din bilforsikring

Hvis du godt kunne tænke at få dig en bilforsikring til en pris, der er meget fornuftig, og hvor du samtidig ikke skal gå rundt og frygte for, at du pludselig bliver nødsaget til at skulle betale en masse penge, så er det fornuftigt, hvis du begynder at kigge dig om efter en af de steder, hvor man kan købe sig en bilforsikring til en pris, som er særdeles fornuftig samtidig med, at dækningen er god.

Der er flere forskellige steder her i landet, hvor du kan vælge at tegne dig en forsikring på din bil, og det er meget forskelligt, hvad man som bilejer skal af med den dag, hvor man beslutter sig for at tegne en bilforsikring.

Der er nemlig flere ting, som har en helt afgørende indflydelse på, hvor høj eller lav den pris, du som bilejer skal af med:

  • Alder
  • Kørselserfaring
  • Bopæl
  • Biltype

Alder

Når man skal tegne en bilforsikring, så er der slet ingen tvivl om, at alder spiller en meget stor rolle i forhold til, hvor meget eller lidt der skal betales for den forsikring, som man har. Grunden til at det er sådan, at det forholder sig er, at det hænger rigtig meget sammen med ens erfaring i trafikken, som helt klart også er noget, som forsikringsselskaberne kigger rigtig meget på.

Kørselserfaring

En ting er alder men en anden ting er kørselserfaring. Hvis du eksempelvis lige har fået dit kørekort, og du er 35 år gammel, så vil du selvsagt ikke have tilbragt lige så mange timer som en anden person på din alder, der også er 35 år gammel, men som tog sit kørekort som 18-årig.

Det at man har en lang kørselserfaring gør, at man naturligvis vil være en væsentligt mere rutineret bilist ude i trafikken, og det bliver vægtet meget højt hos et forsikringsselskab. Det vil derfor altid være en meget væsentlig fordel, at du har kørt i så lang tid som overhovedet muligt, da dette kan være med til at gøre sådan, at du skal betale en lavere pris for den forsikring, du har.

Bopæl

Hvilken bopæl man har vil være en af de parametre, der helt sikkert også vil have meget at sige i forhold til den pris, der skal betales. Om du bor på Jylland eller Sjælland er altså derfor ikke helt uvæsentligt. Hvor stor eller lille en forskel der rent prismæssigt vil være på netop dette parameter kan godt svinge en del alt efter hvilket forsikringsselskab, du vælger at tegne forsikringen hos. Visse steder vil prisen svinge mere end andre steder på baggrund af netop dette parameter.

Biltype

Biltyper findes der mange forskellige af, og derfor er det heller ikke dem alle sammen, som vil koste dig helt det samme at forsikre. Det er klart, at hvis man skulle ud for at forsikre en meget dyr bil, så vil dette naturligvis blive markant dyrere, end hvis du blot valgte at forsikre en lille billig bil. Det er derfor også meget vigtigt, at man sørger for at tænke meget over hvilken biltype, som man vælger at erhverve sig, da dette kan have en enorm stor indflydelse på den pris, som du slutteligt vil komme af med til det forsikringsselskab, som du vælger at forsikre din bil hos.

Det er dog klart, at biltypen ikke vil vægte lige meget hos alle forsikringsselskaber, og du skal derfor også regne med, at der godt kan være forskel på priserne på den samme type af bil hos de mange forskellige selskaber, hvor du kan forsikre din bil.

Alle parametre danner grundlag for den endelige pris

Alle de ovenstående forskellige parametre er dem, som danner grundlaget for den endelige pris, som du skal af med for den forsikring, som du vælger at købe til din bil. Det vil altså være en samlet vurdering af kombinationen af biltype, kørselserfaring, alder og bopæl, der samlet set vil danne grundlag for hvilken pris, som du kommer til at betale for din forsikring. Sådan vil det være uanset, hvilken af de mange forskellige forsikringsselskaber, som du beslutter dig for at anvende.

Et godt tip hvis du ønsker at finde dig den absolut billigste forsikring til din bil er, at du benytter dig af en af de hjemmesider, hvor du kan sammenligne priserne på en forsikring. Det kan være rigtig godt at anvende en hjemmeside som Comparo. Hvis du vælger at gøre brug af en sådan side, så vil du nemlig få mulighed for at sammenligne de forskellige priser, der er på forsikringer til biler, og det vil gøre det muligt for dig at finde nødagtig den forsikring, der er den mest fordelagtige for dig rent prismæssigt. Det er derfor en rigtig god idé at anvende en sammenligningshjemmeside som Comparo.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *