Sådan kan du få mest muligt ud af de penge, som du har sparet op
Hvis man har sparet nogle penge op, så er det naturligvis fornuftigt at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvordan man kan få mest muligt ud af de opsparede penge. Uanset om man eksempelvis har sparet 10.000, 100.000 eller 1.000.000 kroner op, så vil der være mulighed for at investere pengene, således de kan få lov til at yngle. At investere pengene fremfor blot at lade beløbet stå på sin konto er helt bestemt en rigtig god idé. Hvis ens penge blot står gemt på en bankkonto, så vil man som regel blot få et relativt lavt rentebeløb for de penge, som man har opsparet.
Hvis man eksempelvis har 100.000 kroner stående, som man godt kunne tænke sig at investere, og man får en rente af sin bank som lyder på 0,80%, så vil man få et beløb om året, der lyder på 800 kroner. Bevares, 800 kroner er bestemt også penge, men hvis man eksempelvis har 100.000 kroner stående, så kan disse penge placeres væsentligt bedre, således man får et markant bedre afkast af sin formue end eksempelvis de 0,80%, som en bank kan give dig.
Hvor mange procent du kan få for at have dine penge stående hos en bank kan svinge meget. Dette afhænger i meget høj grad af, hvilken bank du har, og så vil det derudover også i meget høj grad afhænge af, hvilken aftale du har lavet med din bank.
Lav en indlånsaftale med din bank
Hvis man gerne vil have muligheden for at få et højere afkast ud af de penge, som man har stående på sin konto, så har man blandt andet mulighed for at tage kontakt til sin bank og bede om at få lavet en såkaldt indlånsaftale. Hvis man vælger at få lavet en indlånsaftale med sin bank, så vil dette i praksis betyde, at man vil være nødsaget til at binde sine penge i en bestemt periode, mod at du får en højere rente, end hvis du blot havde dine penge til at stå på din almindelige konto.
Hvor højt et beløb du kan få ud af at få lavet en indlånsaftale vil endnu engang afhænge meget af, hvilken bank du har, men det afhænger samtidig også af, hvor lang tid du er villig til at låse dine penge fast hos banken, og hvor stort et beløb du i så fald vil være villig til at låse fast. Hvis du eksempelvis vil låse 100.000 kroner fast i en periode på 3 år, så kan det eksempelvis være, at du kan få 3% pr år i indlånsrente, hvilket naturligvis er markant bedre, end hvis du eksempelvis vil få 0,80% ved blot at have dine penge stående på din normale konto.
Dog er det så her, at man er nødsaget til at gøre op med sig selv, om man er villig til at låse sine penge fast i 3 år. For hvis man gerne vil have eksempelvis 3% afkast årligt i 3 år på en indlånsaftale, så vil dette forudsætte, at man binder disse penge. Derfor skal det beløb, du eventuelt måtte beslutte dig for at låse fast hos din bank være et beløb, som du ved, at du ikke får brug for. Når man laver et indlån med sin bank, så vil man kunne få et højere afkast ud af sine penge, jo flere penge man låser og jo længere tid, man er villig til at låse.
Dette vil også betyde, at hvis du eksempelvis var villig til at låse dine penge i en periode på 5 år, ville dette gøre, at den procentvise indlånsrente vil være bedre. Derfor er dette noget, som du bør tænker over, inden du går i gang med at lave en aftale med din bank. Hvis du eksempelvis om 5 år står og skal bruge penge til udbetalingen på dit hus, eller hvis du eksempelvis skal bruge nogle penge til at købe en bil eller lignende, så er det naturligvis træls, hvis du nogle år tidligere er kommet til at låse disse penge, så de ikke kan bruges til det.
Hos nogle banker kan der være et minimumsbeløb, som du er nødsaget til at have stående, før at der kan oprettes et indlån. Hvis du godt kunne tænke dig at høre mere omkring indlån, og vil du gerne have en snak omkring netop dine muligheder for at få lavet et indlån, så kan det helt sikkert anbefales, at du får taget fat i din bankrådgiver, som kan fortælle dig mere omkring de muligheder, som du har.
Sæt penge ind i din banks investeringsforening
En anden mulighed som man også sagtens kan overveje, hvis man gerne vil investere nogle af sine sparepenge er at blive en del af en investeringsforening hos den bank, man har. Dette foregår i praksis ved, at man lader ens bank investere for en, og det kan være en rigtig god idé. Hvis vælger at træde ind i en investeringsforening, så vil der være meget dygtige eksperter, som har et enormt godt indblik i udviklingen, der sidder og foretager investeringer med dine penge.
Dette kan der selvfølgelig være en risiko ved, men faktisk har det historisk set vist sig at være rigtig fornuftigt at sætte sine penge hos en investeringsforening, da det har vist sig på lang sigt at give nogle rigtig flotte afkast. At sætte sine penge hos en investeringsforening kan i særlig grad være en god idé, hvis man ikke selv har et stort kendskab til handel med aktier og lignende.
Samtidig er det procentvise afkast ved at være en del af en investeringsforening også som oftest en hel del højere, end det afkast du kan få ud af eksempelvis at lave en indlånsaftale med din bank. Som sagt er dette også fordi, at der kan være væsentligt større risiko forbundet med at sætte sine penge hos bankens investeringsforening, men det er dog stadigvæk noget, som har vist sig tidligere at give nogle rigtig gode afkast i det lange løb.
Man skal derudover også sørge for at huske på, at investeringsforeninger er noget, som der findes rigtig mange forskelige af hos bankerne. Hver bank har som oftest flere forskellige typer af investeringsforeninger, hvor der er forskellige risikoprofiler ved de forskellige foreninger. Dette gør, at man kan vælge nødagtigt den investeringsforening, der passer til ens ønske og ens risikovillighed.
Hvis du ønsker at læse mere omkring investering i blandt andet aktier, så er portalen Euroinvestor en rigtig god side at kigge på. Her kan du nemlig finde et væld af relevante informationer omkring investeringer som privatperson.