Hvordan prutter man om priserne?

Prut om priser – sådan gør du

Fornyligt bragte TV2 et indslag om at prutte om prisen. Hvis man sørger for at tænke meget over ofte at prutte om priser, når man skal ud og købe forskellige typer af produkter, services og ydelser, vil der forelægge en rig mulighed for at spare en del penge. Faktisk flere tusinde kroner på årsbasis. Når man skal gøre det, så skal man sørge for at gøre det rigtigt, og man skal bruge den rette teknik. En god teknik at bruge hvis man gerne vil prutte sig til bedre priser er at give ekspedienten/sælgeren et billede af, at du kun er interesseret i endeligt at foretage købet, hvis du kan få en rimelig rabat. Skulle dette alligevel ikke lykkes dig at få så spørg altid efter, om der eventuelt er et andet produkt, som du kan få med i handlen. Dette kan man nemlig i mange tilfælde faktisk sagtens få.

At prutte om prisen kan man gøre i mange butikker

Hvis man har et ønske om at komme til at spare penge, så kan man helt sikkert i rigtig mange tilfælde prutte om priserne. Dette gælder i rigtig mange forskellige butikker, men der er dog naturligvis også nogle forretninger, hvor det ikke vil være muligt for dig at prutte om prisen. Hvis du eksempelvis tænker, at du vil prutte om priserne i en af de større supermarkeder, så vil dette så at sige aldrig nogensinde komme til at lykkes.

Chancen for at du vil have mulighed for at prutte om prisen i et supermarked vil være forsvindende lille, og det er derfor ikke der, hvor du bør lægge dine tid og dine kræfter, hvis du gerne vil spare penge på dine indkøb. Dog kan man i rigtig mange andre butikker få stor glæde af at prutte om prisen, og det kan man faktisk spare rigtig mange penge ved.

Dog vil det selvfølgelig ikke altid lykkes, men det vil i rigtig mange tilfælde være et godt forsøg værd. Eller har du faktisk også en anden fremragende mulighed for at gøre dig en god handel, hvis ikke ekspedienten vil give dig et afslag i prisen.

Sådan gør du, hvis du ikke kan prutte om prisen

Hvis du står inde i en butik, og du har forsøgt at prutte om prisen på et bestemt produkt, så er det naturligvis ikke sikkert, at det er noget, som vil lykkes dig. I stedet for at du prutter om prisen på et bestemt produkt, så er der faktisk også en anden meget effektiv mulighed, som også sagtens kan virke. Hvis du eksempelvis går ind i en butik, og du hører ekspedienten omkring muligheden for at få rabat, så er det ikke sikkert, at du ved at købe det pågældende produkt vil have mulighed for at få rabat.

Dog kan du så i en sådan situation i stedet for prøve at spørge ekspedienten, og der vil være mulighed for at du kan få en ekstra ting med. Det kan eksempelvis være en form for tilbehør, hvis du har købt en computer eller et TV. Der er rigtig mange forskellige muligheder, og det vil i mange situationer faktisk være muligt for dig at få en ekstra ting med, hvis du eksempelvis har købt et større produkt. Det samme vil også være muligt, hvis du går ud til en bilforhandler som privatperson og køber en bil.

Hvis du gør det, så vil du med al sandsynlighed have mulighed for at forhandle dig til at få ekstra tilbehør eller lignende, hvilket forhandleren gerne vil give dig, hvis du eksempelvis bruger 100.000 kroner eller lignende på at købe en ny bil. Derfor skal du klart også tænke på denne fremragende mulighed for at gøre en god handel, selvom en forhandler eller ekspedient måske ikke vil give dig et kontant afslag i prisen.

Hvilke steder vil der være mulighed for at prutte om prisen?

Det er klart, at det ikke er alle steder, at der vil være mulighed for at kunne prutte om prisen. Det er nemlig ikke altid, at dem som sælger det pågældende produkt, som du måtte være interesseret i er villige til at give dig rabat. Hvis du går ud på eksempelvis et loppemarked eller lignende, så vil der med al sandsynlighed forelægge mulighed for at kunne prutte om prisen.

På et loppemarked står du nemlig overfor en eller flere privatpersoner, som godt kunne tænke sig at komme af med en masse ting, og her vil man meget ofte kunne gøre sig en rigtig god handel, da den/disse privatpersoner bare gerne vil have ryddet op i hjemmet. Dog kan man selvfølgelig også prutte om priserne andre steder end blot på et loppemarked. Hvis du går ind på nettet, så er der også en række forskellige sider, hvor der er mange danskere, som har nogle ting, de godt kunne tænke sig at komme af med. Der findes blandt andet hjemmesider som DBA samt Gul og Gratis, hvor private har en fremragende mulighed for frit at kunne købe og sælge deres brugte ting.

Her vil man stort set altid kunne prutte om priserne på de ting, som bliver sat til salg. Ja faktisk er det nærmere regel end undtagelse, at der bliver pruttet om priserne på disse sider, så hvis man gerne vil prøve kræfter med at prutte om priserne og gøre sig en god handel, så er der slet ingen tvivl om, at onlineportaler som blandt andet Den Blå Avis samt Gul og Gratis er nogle af de steder, som er rigtig gode at starte ud med.

Hvis man går ned til en butik, så er der tit og ofte også mulighed for at man kan komme til at spare penge. Her er det dog vigtigt, at man sørger for at skelne meget mellem de forskellige typer af butikker, for det er bestemt ikke alle steder, hvor du vil have mulighed for at kunne få rabat. Det kan være en rigtig idé, hvis du prøver dig frem, så du kan få dannet dig en fornemmelse af, hvilke steder der vil være mulighed for at få rabat på produkter, og hvilke steder du ikke vil have mulighed for at kunne få rabat på de produkter, du køber.

Serviceydelser kan der spares tusindvis af kroner på ved at prutte om prisen

Der findes rigtig mange forskellige former for serviceydelser, hvor du kan opnå nogle meget store rabatter. Blandt andet vil der på rigtig mange håndværksfaglige opgaver være mulighed for at kunne spare rigtig mange penge, hvis du vælger at prutte om prisen. Skal der eksempelvis udføres en tømre- eller mureopgave, så kan man med fordel sørge for først og fremmest at ringe rundt til et par forskellige firmaer og bede dem om at lave dig et godt tilbud.

På den måde kan du nemlig først få dannet dig et overblik på prisniveauaet, og så kan du herefter vælge netop det tilbud, som du synes vil være det mest tiltalende for dig. Det samme gør sig i øvrigt også gældende på en række forskellige reparationer. Hvis du eksempelvis skal have lavet en reparation af en bil eller motorcykel, så kan dette også være noget, som du ofte godt kan prutte om prisen omkring. Generelt set bør du forsøge at prutte dig til en bedre pris på så mange ting som overhovedet muligt. Det er bestemt ikke alle danskere, som sørger for at gøre dette nok, og det er en skam, for det er faktisk noget, som man på årsbasis kan spare rigtig mange tusinde kroner ved.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *