Udskift glødepærer med sparepærer i hjemmet

Bruger du glødepærer? Der kan være rigtig mange penge for dig som boligejer at spare, hvis du i stedet for at gøre brug af en almindelig glødepære vælger at gøre brug af elsparepære.

Der er helt overordnet set to gode grunde til, at det er en rigtig god idé, at du får skiftet dine glødepærer ud med elsparepærer: 1. Strømforbruget. 2. Pærens levetid.

Elsparepærer bruger mindre strøm

En god tommefingeregel er, at en elsparepære typisk bruger cirka 25% mindre strøm end de fleste almindelige pærer, og det betyder med andre ord, at det for dig som boligejer vil være muligt at spare endog rigtig mange penge hvert år – bare i strømforbrug. Dette er dog ikke den eneste fordel. Sparepæren har nemlig også en betydelig længere levetid en den almindelige pærer, hvilket helt afgjort også er en stor fordel.

Elsparepærer holder længere end glødepærer

Når man går ud til en forhandler for at erhverve sig en elsparepære, så er det bestemt ikke unormalt, at man kan komme til at skulle betale en pris, som er en lille smule højere, end hvis man valgte at erhverve sig en almindelig glødepære. I den forbindelse er det dog i særlig grad vigtigt at huske på, at pærens pris isoleret set ikke er det eneste, som man bør kigge på, for levetiden på en elsparepære er nemlig ca. 6 gange højere end levetiden på en normal glødepære.

Hvor meget kan man spare ved at skifte til elsparepærer?

Hvis du som boligejer beslutter dig for at udskifte 7 almindelige glødepærer med elsparepærer, så vil det typisk være i omegnen af 500 kroner årligt, der kan spares. Mange husstande har dog markant flere lamper, for man skal huske, at lamper er noget, som man har i alle rum i boligen – herunder:

  • Køkkenet
  • Stuen
  • Soveværelset
  • Badeværelset
  • Entre/Gang/Bryggers
  • Børneværelset
  • Kælderen

Hvor kan jeg købe elsparepærer?

Såfremt du måtte være interesseret i at få fat på en elsparepære, kan du være helt sikker på, at der vil være rigtig gode muligheder for, at dette vil kunne lade sig gøre en række forskellige steder. Det er blandt andet muligt at købe elsparepære på en lang række forskellige danske webshops, som lever af at forhandle forskellige typer af pærer til mange typer af lamper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *