Du bliver snydt af sms-tjenester på facebook

Pas på konkurrencer eller IQ-test på facebook.

Mange, specielt børn og unge, bliver bondefanget af sms-tjenester, som binder forbrugeren til dyre abonnementer. IQ-testen på facebook ser umiddelbart uskyldig ud, men for at få svaret på testen skal man indtaste sit mobilnummer, hvorefter man modtager en sms besked med opfordringen til at sende et 4-cifret nummer. Hvis man sender koden tilbage klapper fælden og man vil derefter abonnere på en sms tjeneste, hvor man ugentligt modtager 3 sms’er á 15 kroner stykket. På en måned bliver det 180 kroner!!! Mange danskere er blevet fanget af sms-fælden på facebook, så hvis du også er blevet narret, er du sikkert hverken den første eller den sidste, som må betale dyrt for en helt værdiløs sms-tjeneste.

Hvordan slipper man fri af sms fælden?

  • Send STOP koden, som står nederst på sms’en. Du har en opsigelsesfrist på 30 dage.
  • Forbrugsbegrænsning – spær muligheden for at modtage overtakserede sms’er. Dette kan du gøre hos dit mobilselskab, evt. ved at logge ind på dit nummer via internettet. Det er så heller ikke muligt, at deltage i afstemninger i f.eks. tv, men det er vel også til at leve med for de fleste.
  • Hvis du bliver opkrævet afgifter efter, at du har afmeldt tjenesten, eller er blevet vildledt og har modtaget mangelfulde oplysninger kan du klage til dit telefonselskab og eventuelt få penge tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *