Vælg den rette maler maling og spar penge

Maler malingNår du maler dine indvendige vægge kan det ændre dit hjems udseende og atmosfære dramatisk. Maling er en billig måde at omdanne en almindelig lejlighed eller et hus til noget ekstraordinært. Men først skal du starte med det grundlæggende. Forbered dine vægge med en primer før du maler, for det er den bedste måde at sikre en holdbar finish. Hvis du primer, øger du ikke blot holdbarheden af malingen, det sparer dig også tid, især hvis du har en primer, der er tonet den samme farve som den endelige maling.

En tonet primer forbedrer farven på din maling og reducerer antallet af lag maling, der er nødvendige for at opnå den bedste farve eller nuance. Primer er fremstillet til at binde til en række forskellige overflader og forsegle dem, hvilket forhindrer pletter og misfarvninger, som ellers kan sive igennem det inderste lag. Den endelige maling binder bedre til en primet overflade end til gips, træ eller tidligere lag maling.

Forberedelse

Væggene skal renses så grundigt som muligt for eksempelvis gammelt tapet, afskallet maling, gamle stikkontakter og andet. Du kan, med fordel, dække gulvet med plastik eller gamle tæpper, så gulvet beskyttes mod dråber og stænk. Det er vigtigt – og meget tidsbesparende – for et godt resultat, at du sørger for at dække lister, paner, dørkarme, nye stikkontakter og lignende af med malertape. Hvis du maler med en malerrulle, vil du stå overfor et uoverskueligt rengøringsarbejde bagefter, hvis du udelader malertapen.

Sikkerhed

Du bør bære plastik/papirdragt, mens du maler, for at beskytte tøj og hud. Desuden er det en god ide at have sikkerhedsbriller eller beskyttelsesbriller på, for at beskytte dine øjne mod flyvende partikler og dråber af maling. Tag egnede handsker på ved brug af opløsningsmidler, slibning eller skrabning. Du skal undersøge om de rum, hvor du står og maler, er tilstrækkeligt ventilerede. Hvis ikke, så skal du eventuelt anskaffe dig en maske, hvis der er tale om stærke og farlige malerdampe. I tilfælde, hvor malingen er vandbaseret, er det ofte ikke nødvendigt med maske. Spørg dig til råds hos en uddannet maler eller en anden ekspert på området. Maling fra Flugger og Dyrups er forholdsvis billigt og du går ikke på kompromi med kvaliteten af malingen som det er tilfælder med andre billige mærker af maling. Du er også sikker på at malingen dækker hurtigere, hvis du f.eks. maler hvid på en kraftig farve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *