Hjælp til boligsøgende studerende

Som studerende kan det være svært at finde tag over hovedet – især, hvis man flytter til en ny by, hvor man ikke rigtig kender områdets muligheder. Dertil lægges at priserne på studieboligerne i København om omegn svinger fra under 2.000 kr. og op til næsten 10.000. Dermed er der mange penge at spare ved at kunne finde rundt i markedet af studieboliger.

 

At danne sig et overblik over de forskellige studieboligers ansøgningsprocesser og huslejepriser er sværere end det lyder. Studieboliger og kollegier i København har vidt forskellige ansøgningskriterier – nogle steder sorteres der efter specifikke uddannelsesinstitutioner, mens det hos andre handler om alder og studieanciennitet. Derudover kan det være svært at overskue, hvornår de forskellige studeboliger har ansøgningsfrister fordi det ofte kun offentliggøres på deres egne kanaler.

 

Portal til studieboliger

Kbh-kollegier.dk har udmærket sig ved at samle mere end 23.000 studieboliger i københavnsområdet – fordelt på mere end 200 kollegier. Ved at oprette en medlemsprofil kan studerende få let adgang til informationer om de mange kollegier. Her kan man søge efter det huslejeniveau som man har råd til og få et overblik over, hvor stort udbuddet er. Dermed kan overblikket over de mange kollegier sikre at man let kan finde studieboliger indenfor ens budget. Således øges chancen for ikke at ende med at skrive sig op til et kollegium med en husleje man ikke har råd til. Ganske enkelt fordi man via Kbh-kollegier opdager nye kollegier, man ellers ikke vidste fandtes.

 

Bliv informeret om nye ansøgningsfrister

Kbh-kollegier opdaterer på daglig basis antallet af ledige studieboliger i København. Derudover laves der nyheder når kollegiers ansøgningsfrister nærmer sig. Mange af de traditionsrige kollegier i København har faktisk relativt lave huslejepriser. Ved at blive gjort opmærksom på ansøgningsfrister til disse kollegier kan boligsøgende studerende få de bedste chancer for at få de eftertragtede kollegiepladser med billig husleje. Læs mere om studieboliger i København her.

 

Den motiverede ansøgning

Portalen klæder desuden studerende på til at skrive de fedeste motiverede ansøgninger, så de optimerer chancerne for at springe ventelisterne over. Det er forskelligt fra kollegium til kollegium, hvad der lægges særligt vægt på. Ansøgningspanelerne forsøger ofte at finde studerende, der kan passe godt ind i netop deres kollegiale fællesskaber. Nogle steder er det en særdeles god idé at dukke op når kollegiet holder åbent hus, hvis man vil gøre sig forhåbninger om et værelse. Dette er selvfølgelig også en god måde at finde ud af, hvorvidt det overhovedet er et kollegium man har lyst til at bo på. Derfor fremgår det også adskillige steder på Kbh-kollegiers hjemmeside, hvornår de enkelte kollegier holder åbent hus i forbindelse med optagelse af nye beboere.

 

Andre gode råd

En anden faldgrube, der kan koste de studerende mange, er depositum og øvrige eksterne udgifter til boligen – udover huslejen. Kbh-kollegier.dk indsamler, så vidt det er muligt, oplysninger om disse udgifter. Dermed kan studerende med et medlemskab undgå uforudsete udgifter i tilfælde, hvor man ikke har læst det med småt – eksempelvis om betaling af depositum. En anden måde at spare penge på er ved at søge boligstøtte. Studieboliger der i udgangspunktet koster lidt mere end andre, men som til gengæld har eget køkken, kan altså vise sig som værende billigst, hvis man medregner potentiel boligstøtte.

 

Der er altså masser af gode måder at spare penge som studerende ved at betjene sig af Kbh-kollegier.dk. Dog er det også en rigtig god måde at spare en masse tid på ved at få et godt overblik over studieboligerne. Et overblik, der på egen hånd ville tage uendelig lang tid at skabe og opretholde.

Der findes forskellige medlemspakker. Introduktionspakken kan pt. fås for blot 39 kr. for 3 dage (maj, 2020). På den måde kan du hurtigt finde ud af, hvor god en forretning det er for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *