Få gratis hjælp til billig strøm

Selvom danske elkunder frit har kunnet vælge el-selskab siden 2003 har kun ca. 10% af danskerne benyttet sig af muligheden. En del skyldes nok, at el-markedet er mindst lige så uigennemskueligt som mobilmarkedet. Man kan selv klikke rundt på el-selskabernes hjemmesider og finde priser, men priserne ændrer sig over tid og el-produkterne kan være meget forskellige.

I Sverige er det meget udbredt at el-kunderne slår sig sammen i elklubber og presser el-selsaberne til bedre priser. Lignende initiativer er skudt op i Danmark og udover det gruppepres man jo selvfølgelig kan lægge på el-selskaberne, slipper de enkelte el-forbrugere i elklubben også for selv at skulle holde øje med ens elaftaler. Besparelsen ved at handle el på det frie el-markedet svinger rigtigt meget afhængigt af ens elforbrug. Men på trods af, at afgifter er en stor del, kan der være fra 50-500 kr. årligt at hente for en almindelig husstand i Danmark. Man kan se eksempler på besparelser på http://samenergi.dk/sidste-nyt

NB: Forbrugerrådet kørte også en kampagne fra 3. maj til 6 juni ved navn Tænk Strøm for at bevise at elkluber virker. Ifølge deres beregninger opnåede de også nogle rigtigt gode el-priser.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *