Få gratis hjælp til billig strøm

Selvom danske elkunder frit har kunnet vælge el-selskab siden 2003 har kun ca. 10% af danskerne benyttet sig af muligheden. En del skyldes nok, at el-markedet er mindst lige så uigennemskueligt som mobilmarkedet. Man kan selv klikke rundt på el-selskabernes hjemmesider og finde priser, men priserne ændrer sig over tid og el-produkterne kan være meget forskellige.

I Sverige er det meget udbredt at el-kunderne slår sig sammen i elklubber og presser el-selsaberne til bedre priser. Lignende initiativer er skudt op i Danmark og udover det gruppepres man jo selvfølgelig kan lægge på el-selskaberne, slipper de enkelte el-forbrugere i elklubben også for selv at skulle holde øje med ens elaftaler. Besparelsen ved at handle el på det frie el-markedet svinger rigtigt meget afhængigt af ens elforbrug. Men på trods af, at afgifter er en stor del, kan der være fra 50-500 kr. årligt at hente for en almindelig husstand i Danmark. Man kan se eksempler på besparelser på http://samenergi.dk/sidste-nyt

NB: Forbrugerrådet kørte også en kampagne fra 3. maj til 6 juni ved navn Tænk Strøm for at bevise at elkluber virker. Ifølge deres beregninger opnåede de også nogle rigtigt gode el-priser.

 

 


Kunne du tænke dig at bidrage med indhold til Spar Mere?
Vidste du, at du selv kan oprette en bruger og udgive gæsteartikler? Alt, vi kræver er, at du overholder vores retningslinjer.
Bliv gæsteblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *