Prisgaranti – fup eller fakta?

Er du i tvivl om fænomenet prisgaranti overhovedet har nogen værdi? I så fald er du ikke den eneste.

En del butikker reklamere med at der er prisgaranti på deres varer, men hvad betyder det? Og kan man stole på det? Desværre er svaret i alt for mange tilfælde, at man ikke kan stole på en prisgaranti. Mange store butikskæder lokker kunder i butikken ved at tilbyde prisgaranti, men samtidig bevæger de sig på kanten af loven. Butikkerne snyder indirekte deres kunder få flere områder.

F.eks. bliver varer ikke sat ned for alle kunder, hvis én kunde finder varen billigere et andet sted. Det vil sige at butikker nyder godt af kunder der stoler på garantien og aldrig finder ud af, at de kunne have købt varen billigere et andet sted.

Ofte er der begrænsninger i prisgarantien uden saglig grund. F.eks. skal varen findes i en fysisk butik og ikke i en internetbutik, selvom der er tale om den nøjagtig samme varer.

I nogle tilfælde lokkes kunderne i butikken med en prisgaranti på en vare som ikke forhandles i andre butikker/kæder. Et eksempel på dette kunne være butikkernes/kædernes egne mærker/brands.

Alle disse ’fiduser’ er i strid med ombudsmandens retningslinier og butikkerne bryder bevidst reglerne for at få kunder i butikken.

En prisgaranti er ikke en garanti for at butikken har markedets billigste pris, det betyder blot at du kan få differencen tilbage hvis du finder varen billigere et andet sted. Derfor misforstår mange kunder fænomenet og lader sig ’snyde’. Varer som sælges med prisgaranti kan i visse tilfælde findes op til 30% billigere hos konkurrenten. Prisgarantien er en god fidus for butikkerne, da undersøgelser viser at over 50% af kunderne som køber en varer med prisgaranti aldrig undersøger om de kunne på varen billigere et andet sted.

 

Køber du en varer med prisgaranti, så har forbrug.dk nolge gode råd du bør overveje:

  • Det er vigtigt at betingelser og begrænsninger fremgår tydeligt på skilte eller i annoncen med garantien. Læs betingelserne grundigt.
  • Perioden du har til af finde varen billigere kan variere fra 8 til 30 dage.
  • Hvilke konkurrenter garantien omfatter– kun fysiske butikker eller også internetbutikker.
  • Om garantien gælder kø- og slagtilbud

 

Generelt skal du sætte dig godt ind i det der står med småt og vær opmærksom på af betingelser vil variere fra butik til butik og kæde til kæde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *