Hvad hedder sangen?

Hvad hedder sangen der går sådan her: “da da da dam da dam da dam…”? Hvilken sang er det? Hvad hedder sangen? Har du glemt det? Så læs videre…

Har du hørt en sang du ikke kan få ud af hovedet? Hvilken sang? Kender du ikke navnet på sangen eller kan du ikke huske sangens navn? Jamen så søg efter den på nettet! Kender du ikke teksten på sangen? Ikke noget problem! Du kan bare nynne sangens melodi ind i din computers mikrofon, så skal sang søgemaskinen nok finde den sang du leder efter. Hvis du ellers er god nok til at nynne og sang søgemaskinen altså kender den sang du nynner.

Giv det et forsøg! Hvis du er i tvivl om navnet på en sang du har hørt så gå ind på www.midomi.com. Klik på knappen “Click and Sing or Hum”. Så kommer der en boks frem hvor du skal acceptere at websiden må bruge din mikrofon til at optage din stemme. Klik “Accept”. Når websiden har registreret din mikrofon kan du se at den går i gang med at optage din stemme. Nu kan du synge eller nynne den sang du ikke kender eller har glemt navnet på. Syng eller nyn så meget af sangen som du kan og så nøjagtigt som muligt ind i mikrofonen. Sørg for at ramme tonerne så godt og tydeligt, som du kan og når du har nynnet lang tid nok, gerne minimum 10 sekunder af sangen, så klik på stop før at søge efter sangen. Herefter bliver din optagelse uploadet til søgemaskinen og kort efter kommer der et resultat frem på skærmen. Nogle gange rammer søgemaskinen plet, og andre gange finder den en masse sange du sikkert aldrig har hørt om.

Næste gang du hører en sang, som du ikke kender navnet på eller som du har glemt hvad hedder, så forsøg at søge efter sangen på midomi.com

Og selvfølgelig som IPhone app!

Men det stopper ikke her. Hvad nu når du ikke er hjemme ved computeren? Så findes der naturligvis en IPhone App fra Midomi, så du kan søge på sange ved at nynne direkte fra din IPhone! Udover at nynne eller synge den sang du ikke kender navnet på kan du også optage sangen direkte fra højttalerne hvis du eksempelvis er til en fest og der bliver spillet en sang som du gerne vil kende navnet på. Se videoen herunder for et eksempel på Midomi til IPhone.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IzBtD6wTkmI[/youtube]

2 comments for “Hvad hedder sangen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *