Sådan undgår du at betale for meget for dit bredbånd

Du bruger efterhånd dit bredbånd til alt nu om dage. Du bruger det, når du ser TV, når du hører musik, når du surfer på din telefon eller på computeren – ja faktisk hele tiden! Derfor er det vigtig med en god bredbåndsforbindelse, og mange danskere vælger derfor at opgradere til noget bedre.

Men hvordan undgår man at betale for meget, når man skal ud og handle bredbånd? Det giver vi dig nogle gode råd til i denne artikel.

Får styr hvad du har brug for, så du ikke betaler for meget

Inden man går ud og køber bredbånd, så er det vigtigt at gøre sig klart, hvad det egentlig er man har brug for. Skal du kunne streame i 4K opløsning? Skal ud hente og uploade store filer?

Det er blot nogle få af de ting, som du bør spørge dig selvom om, når køber bredbånd, så du undgår at betale dyrt for en høj hastighed, som du i virkeligheden ikke har brug for.

Herunder finder du en beskrivelse af, hvad de forskellige hastigheder kan bruges til, så du kan gå ud og vælge den der passer til dig!

billig-bredbaand

10-20 Mbit

Skal du blot bruge dit bredbånd til de gængse ting, såsom at surfe på nettet, tjekke emails og måske se en video eller to på youtube engang imellem, så er 10-20Mbit rigeligt.

Vil du spille spil online, så er denne hastighedsgruppe faktisk også god nok. I modsætning til, hvad mange tror, så behøver man faktisk ikke en super høj hastighed for at spille spil online. Her handler det mere om stabilitet, og derfor er fiber eksempelvis rigtig godt til gaming.

Den hastighed du vælger afhænger dog meget af antallet af personer i husstanden. Er i 4, vil 10-20 Mbit måske være for lidt, men er i kun 1-2, så burde det være nok.

30-40 Mbit

Denne hastighed skal du vælge, hvis i er 3-4 i familien, hvor alle anvender internettet på til forskellige ting, måske til tider på samme tid. Med 30-40 Mbit kan du streame film og serie i UHD, ja faktisk 4K og du/i vil også kunne spille spil online og surfe samtidig uden nogen vil kunne mærke det.

50+ Mbit

Denne hastighed er for familier, der har brug for lidt ekstra. Det kan være at der er en i familien der arbejder hjemmefra og derfor har brug for en god og hurtig forbindelse. Denne forbindelse kan også blive brugt af små virksomheder, da 4-6 personer sagtens kan anvende det på samme tid uden at der ikke er nok båndbredde til alle.

Brug en sammenligningsside

Der findes rigtig mange sammenligninsider til bredbånd på nettet, som du kan bruge til at få det komplette overblik over de muligheder der findes på markedet og ikke mindst deres priser.

Tag eksempelvis et kig på Billig-Bredbånd.nu, hvor du kan finde det billigste bredbånd inden for den hastighedskategori du ønsker.


Kunne du tænke dig at bidrage med indhold til Spar Mere?
Vidste du, at du selv kan oprette en bruger og udgive gæsteartikler? Alt, vi kræver er, at du overholder vores retningslinjer.
Bliv gæsteblogger