Pas godt på dine tænder

Sponsoreret indlæg
Vi bliver konstant mindet om, at vi skal passe godt på vores tænder, men hvorfor er det egentligt, at det er så vigtigt?

Dine tænder varierer i størrelse og form afhængig af, hvor de er placeret i din mund. Disse forskelle gør, at de kan udføre mange forskellige opgaver. Tænderne hjælper dig med at tygge og fordøje din mad. Det hjælper dig også med at tale og gør, at du lave forskellige lyde. Desuden hjælper tænderne med at forme dit ansigt. Et sundt smil kan være en stor fordel for dig, så derfor er det af yderst vigtighed, at du passer godt på dem og giver dem de bedst mulige forudsætninger.

Hvad kan der gå galt?

Når ens tænder nedbrydes kan det være en smertefuld affære, der kan lede til fyldninger, kroner og implantater. Hvis tandskader ikke behandles, kan nerven blive inficeret og dø. Dette kan lede til at du får brug for en rodbehandling, eller måske endda at hele tanden skal fjernes. Der er også en række andre risici ved dårlig tandhygiejne, som kan give følgesygdomme og andre problemer.

Det er meget vigtigt at man har en god tandrensnings rutine derhjemme, så dine tænder og gummer forbliver sunde og raske. Tandkødsbetændelse er meget almindeligt og hvis det ikke behandles, kan det lede til tænderne svækkes. Tænderne kan blive løse og måske endda helt falde ud. Det er nemt at forebygge med daglig kontrol og rensning af tandkødet og gummerne.

Hvordan holder jeg mine tænder og tandkød sundt?

Det er så nemt at gøre din mund ren og sund, og sørge for at den forbliver sådan. En simpel rutine kan hjælpe dig med at forebygge de fleste tanproblemer og sygdomme.

  • Børst dine tænder grundigt hver aften og minimum én gang mere om dagen.
  • Gør rent mellem dine tænder med enten specielle tandbørster eller tandtråd hver dag.
  • Hav sunde madvaner, hvor du undgår sukker og kulsyreholdige drikke så vidt muligt.
  • Besøg tandlægen regelmæssigt.

 

Selvom de fleste børster tænder regelmæssigt, så er det faktisk de færreste, der renser mellem tænderne. Endnu færre tager regelmæssigt til tandlægen og får tjekket tænderne. Dette kan lede til slemme tandskader og tab af hele tænder.

Det kræver blot små ændringer i din hverdag at få en sund mund, og det kan gøre en helt enorm forskel i det lange løb.

Hvis uheldet er ude

Er det allerede for sent, og har du fået tandskader eller tandsygdomme, så bør du straks opsøge din tandlæge. Ubehandlede tandskader, kan lede til en masse problemer og i værst fald mister du tænder. Dette vil blive en yderst bekostelig affære, som du helst vil undgå.

Hvis du har brug for en dygtig tandlæge kan du klikke her og finde en god pris. Det er vigtigt at du passer godt på dine tænder, for de skulle helst holde hele livet.