5 tips til en sommerferie som studerende

Overvejer du at tage ud at rejse efter sommerferien? Så får du her 5 gode råd til, hvordan du planlægger en billig rejse.

Tusindvis af danske studerende sidder lige nu og kæmper med deres eksaminer. Det er en sur og stressende tid, og det kan være hårdt overhovedet at tænke på tiden efter eksamen. Ikke fordi, det ikke bliver skønt, men simpelthen fordi man sidder med hovedet begravet i bøgerne og ikke kan fokusere på andet.

Af samme grund er der mange, der valfarter til udlandet, så snart de er færdige med eksaminerne. Det kan være lige præcis dét, der skal til, før man glemmer alt om sine eksaminer, skole og alt det pres, der har været på én.

For mange studerende er det dog ikke sikkert, at der er plads i studiebudgettet til at tage ud at rejse. Der er imidlertid ingen grund til at fortvivle; man kan faktisk komme billigt på ferie, hvis man følger disse simple råd.

  1. Du har en længere sommerferie — udnyt det

Hvis du gerne vil ud at rejse, så kan det i høj grad betale sig at tage af sted uden for folkeskolernes ferier. Det er nemlig her, hvor børnefamilierne rejser mest — og netop dette segment er de mest rejselystne i landet. Det har rejseselskaberne gennemskuet, så derfor skruer priserne i vejret i denne periode.

Du står dog i en anden situation. Du har længere sommerferie, og det bør du udnytte. Det er nemlig typisk billigere, hvis du tager afsted uden for industriferierne, og derfor vil du kunne skære en væsentlig del af rejseudgifterne, hvis du tager ud at rejse på et andet tidspunkt end juni og juli.

  1. Du har friheden til at bestille en afbudsrejse i sidste øjeblik

Igen har du her en fordel som studerende. Du kan tage ud at rejse, når du vil — og du behøver ikke at planlægge, hvor turen skal gå hen. Når du har sommerferie, har du fri. Derfor har du også friheden til at bestille en afbudsrejse i sidste øjeblik. Det er ikke alle, der har det, og derfor kan du typisk komme billigt afsted, hvis du vælger denne fremgangsmåde.

  1. Rejs fra Hamborg

Har du mod på en ferie, der kræver lidt mere planlægning end ellers, kan du med fordel booke en rejse fra en lufthavn i Hamborg eller et andet sted i Tyskland. I hvert fald hvis du er på udkig efter en billig rejse. Rejser du fra Tyskland, vil du nemlig kunne spare helt op til 40%, samtidig med at der ikke pålægges 4% moms, som der gør, når du booker hos et dansk rejseselskab.

  1. Lej et værelse gennem Airbnb

Det kan ofte også betale sig at leje et værelse gennem Airbnb i stedet for at gå den traditionelle vej og booke sig ind på et hotel. Vælger du Airbnb, får du desuden en mere autentisk rejse, fordi du ikke kommer til at bo på et familievenligt hotel fyldt med børn.

Rejser du fra Tyskland og booker et værelse eller en ferielejlighed gennem Airbnb, har du en billig sommerferie, hvor der er skruet helt op for autencitetsbarometeret.

  1. Hold din ferie i Danmark

Hvis ikke du føler, at du har råd til at tage på ferie i udlandet, så er Danmark altså også et fantastisk land at befinde sig i, når det er sommer. Tag på camping, lej et sommerhus eller overnat i et shelter. Der er mange muligheder for at finde en billig ferie i Danmark.

En sheltertur, fryseboksen pakket med rosévin, mad, frugt og andre lækkerier, stjerneklar nattehimmel og frihed. Så bliver det ikke bedre.