Sådan sparer du penge på en psykolog uden at gå ned på kvaliteten

I dag er det langt fra atypisk, at man på et tidspunkt i sit liv finder behovet for at ty til en psykolog. Dette behøver ikke nødvendigvis være i forbindelse med en psykiske sygdomme, som mange typisk associere psykologer med. Tværtimod, er psykologer også kompetente til at hjælpe dig i forbindelse med et traume, hvilket eksempelvis kunne være som følge af en bilulykke eller et dødsfald, eller måske har du behov for at blive aflastet, hvis du til dagligt døjer med en sygdom der hæmmer dig fysisk. Uanset hvad, så kan dette for mange være noget man fravælger, grundet den pris der følger med, og det er ikke lige alle der er i stand til at finansiere et forløb hos en psykolog på det tidspunkt hvor behovet er størst, og det kan derfor beklageligvis betyde for mange, at man bliver nødt til at vælge sit eget helbred fra, fordi økonomien ikke er i stand til at understøtte det. Dog findes der flere måder hvorpå du kan spare penge på et forløb hos en kompetent og dygtig psykolog, uden at skulle gå på kompromis med kvalitet og resultat af forløbet.

 

Påbegynd dit forløb hos en psykologistuderende
Én af de mest oplagte ting du kan gøre, for at spare penge på dit forløb samtidig med at der opretholdes en vis kvalitet, er ved at påbegynde et forløb hos en psykologistuderende. Alle psykologistuderende kommer igennem et praktikforløb, hvor der tildeles en patient til hver hvor et komplet forløb skal gennemføres. Du vil altså modtage den fulde behandling fra den psykologistuderende fra start til slut, hvilket selvfølgelig ikke vil koste dig det samme, som hvis du fik behandling af en færdiguddannet psykolog. Praktikanten vil være i praktikforløb hos en professionel klinik, hvor der vil ydes en vis service for at både du og studerende gennemfører forløbet professionelt og efter bogen. Så føler du, at du ville være i stand til at modtage behandling fra en studerende, så er dette bestemt en mulighed der er værd at undersøge nærmere, hvis du har i sinde at spare gode penge på dit forløb, samtidig med at du forsikres en kompetent og professionel behandling.

 

Bliv henvist af din læge og få et tilskud

En anden yderst oplagt ting du kan gøre, for at spare penge på dit kommende forløb hos en psykolog, er ved at blive henvist af din læge. Det kan måske endda være din læge der i første omgang anbefaler, at du påbegynder et forløb, hvis ikke, så kan du altid selv aktivt bringe det på bane hos en konsultation ved egen læge. Efter du er blevet henvist, er det vigtigt at du påbegynder forløbet inden for én måned ellers frafalder henvisningen. Der findes en række over hvad der ydes tilskud til, i forbindelse med behandling, hvilket alt sammen er noget din læge vil være i stand til at fortælle dig. Ved at blive henvist af din læge vil du faktisk spare en hel del, idet tilskuddet som udgangspunkt udgør 60% af den pågældende psykologs honorar, hvilket for mange er en yderst stor hjælp. Dog ydes dette tilskud kun til 12 konsultationer, hvilket i de fleste tilfælde er passende. Det kan dog være nødvendigt for din læge, at genhenvise dig i så fald at du lider af depression eller angst, hvilket vil give dig tilskud i op til 24 konsultationer. Gør derfor dig selv den tjeneste, at gå i dialog med din læge, inden du selv igangsætter et forløb hos en psykolog, så du kan få de tilskud som du er berettiget til, og derved spare gode penge.

1 comments for “Sådan sparer du penge på en psykolog uden at gå ned på kvaliteten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *