Sådan finder du den rigtige tonic til din gin

Gin og tonic er en klassiker i mange drinkskataloger, men hvad skal du kigge efter når du vælger den gode ven tonic? Som Fever Tree skriver, så er tonic op mod 80% af din drink, så du har bare at vælge en god én. Der er dog stor forskel på kvalitet, smage og sammensætninger når du skal vælge en tonic til din gin. Ginuniverset er dog mestre i både sammensætning og udvalg. De kommer med anbefalinger til alle deres gins, hvor de kommer med gode råd til hvordan du blander en fantastisk gin og tonic med de forskellige varianter

Hold øje med smagen på ginnen

Før i tiden fandtes der kun en enkelt slags gin og en enkelt type tonic. Det var nemt at blande og man vidste hvad man fik at drikke. I dag findes der utallige versioner og typer af både gin og tonic, hvilket gør det noget sværere at navigere rundt i den store verden. Lige pludselig kommer den subjektive smag i spil, hvilket også gør, at nogle tonics og nogle gins ikke er for alle mennesker.

Når du køber de klassiske London Dry gin og Navy Strength gin, så kan du med fordel blande dem med klassiske tonics. De passer perfekt sammen og du får den velkendte G&T oplevelse, som vi alle kender. Det er ikke alle, som er til den lidt tørre og granede smag, men alle har deres præferencer. Hvis du derimod er til mere frugt og sødme, så skal du have fat i en aromatiseret gin, hvor den er produceret med citroner, bær, granatæbler, e.l. Her kan du passende blande din gin med både lemonade eller hyldeblomsttonic, som giver drinken et frisk pust og masser af smag.

Gin og tonic har efterhånden været kendt så længe, at der også er nogle, som slet ikke rører ved den. I Danmark kom der en bølge af gindrikkere, som opdagede hvor lækkert gin er ved at blande den med lemonade og mangosirup. Det er den drink, som i dag kender som Gin Hass. Den er også et godt alternativ til tonic, hvis man ikke er til den tørre smag, som tonic generelt er kendt for.

Prøv en sloe gin med tonic

Sloe gin er en type af gin, som stille og rolig vinder indpas hos mange livsnydere. Dens mørke farve og tungere smag fjerner fokusset fra enebærrene og giver flere aromaer og smagsindtryk, som mange synes er fremragende. Her kan man også tillade sig at eksperimentere mere end ved den klassiske gin og tonic, da ginen får en anden smag. Prøv en sloe gin med enten lemonade eller en af de mere frugtige tonicvand. Det giver en forfriskende drink, som mange vil elske at få serveret.

Hos Ginuniverset er de på en mission for at få flere til at opleve den mangfoldige kvalitet, som findes i gin. Det er ikke kun enebær og gran, men der findes mange facetter af den ellers traditionelle spiritus. Du finder inspiration i de forskellige gintyper, men de kommer også med en lang række opskrifter på drinks, som du kan prøve i stedet for gin og tonic. Lige som så mange andre typer spiritus, som dækker gin også over en lang række smagsoplevelser, som for få mennesker egentlig har prøvet. Det samme kan man nemlig også sige om rom og vodka, som de fleste kender fra enten vodka og juice eller rom og cola.

Hvis du skal have et enkelt råd med på vejen, så er det: Prøv dansk gin. Den danske scene for gin har vokset sig ufattelig stor de seneste 10 år og i dag er der over 300 forskellige gins på markedet, som er produceret af ildsjæle i Danmark.


Kunne du tænke dig at bidrage med indhold til Spar Mere?
Vidste du, at du selv kan oprette en bruger og udgive gæsteartikler? Alt, vi kræver er, at du overholder vores retningslinjer.
Bliv gæsteblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.