Sådan sparer du penge på din næste computer

Det kan være svært at spare penge på din næste computer, men der er i særdeleshed 3 ting, som du skal være opmærksom på, inden du går ud og bruger dine surttjente penge på noget, som ikke passer til dig. Der er stor forskel på hvad du får for pengene, og så er det vigtigt, at du ikke køber mere, end du har brug for. Computeren fylder nok allerede meget i dit liv, så du skal tænke dig godt om, inden du køber. Det første, og mest åbenlyse trin, er selvfølgelig at sammenligne priserne på nettet, inden du køber, men her er også en række andre råd, som kan spare dig nogle penge på dit næste computerkøb:

Sådan sparer du penge på din næste computerkøb

Der er stor forskel på hvad man skal bruge sin computer til. Nogle bruger mange timer på at game, andre surfer lidt hist og her og nogle bruger dem udelukkende til at se film på. Hvis man skal ud og bruge penge på en stationær computer, så er det vigtigt at fokusere på hvilke behov, som man har.

Hvis du er på udkig efter en gamer computer, så skal du starte med at kigge på dine tre yndlingsspil og gennemgå specifikationerne fra spilproducenterne. Her vil de komme med minimumskrav, anbefalede specifikationer og specifikationer til hvor god computeren skal være for at kunne køre spillene på højeste settings.

Teknologi udvikler sig generelt meget hurtigt, så derfor kan det også være en fordel af kigge efter en computer, hvor du løbende kan udskifte delene. Her kan du, efter behov, opgradere enkelte dele af gangen, så du ikke er nødt til at købe en helt ny maskine igen.

Et godt råd er også at kigge efter computere, som har et par år på bagen, men var topmodeller, da de udkom. Her kan du hurtigt spare en masse penge på en computer, som har masser af saft og kraft tilbage i sig. Med den føromtalte teknologiske udvikling skal du dog være opmærksom på, at de ikke bliver outdatet for hurtigt efter køb, da de allerede har nogle år bag sig.

Kig efter computere, som er sammensat af eksperter

Hvis man køber en computer direkte fra producenterne, så kan det faktisk ende med at være dyrere, end hvis du tog fat i en ekspert, som har sammensat den efter dine behov. Dertil får du også komponenter, som de kan se er gode for pengene, i stedet for at få alle komponenter fra den samme producent, uanset om de er gode køb eller ej.

Når du køber en gamer computer, så skal du også tage med i overvejelserne hvilke settings, som du gerne vil have på din grafik. Nogle har intet imod at spille på lidt lavere grafiske indstillinger, men samtidig få højere FPS og bedre flow i spillet. Det giver dig også muligheden for at spare nogle penge, da der ikke kræves nær så meget af din computer og derfor skal komponenterne ikke nødvendigvis være lige så gode.

Hold øje med brugtmarkedet

Gamere kan hurtigt ændre deres spilbehov eller de kan få trang til at opgradere til en ny maskine. En computer med et par år på bagen kan sagtens være mere end rigeligt til en casual gamer, som måske ikke spiller de mest krævende spil. Kig efter brugte stationære på f.eks. DBA eller Facebook og spørg ind til hvordan maskinen er brugt.

Det er vigtigt, at du gennemtjekker om kabler er i orden, hvordan den har været brugt og om der har været nogle performance-issues undervejs for den nuværende ejer. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, så tag en ekspert eller en ven med på vejen og sørg for at få hele overblikket.

Hvis du til gengæld ikke stoler på Facebook og DBA’s sælgere, så kan du også finde andre forhandlere, som har taget gamle computere ind, refurbished dem og nu sælger dem med reklamationsret og garantier. Her kan du finde brugte stationære til gode priser fra forhandlere, som man kan stole på. Her har du mere papir på, at computeren er i orden.


Kunne du tænke dig at bidrage med indhold til Spar Mere?
Vidste du, at du selv kan oprette en bruger og udgive gæsteartikler? Alt, vi kræver er, at du overholder vores retningslinjer.
Bliv gæsteblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.