5 lækre vine til enhver begivenhed

Uanset om man skal holde fest eller blot nyde et glas vin derhjemme en aften, kan det være en fordel at finde den rette vin, men dette kan være en udfordring, da der findes mange forskellige typer af vine på markedet. Man kan også ofte komme til at holde sig til den samme vin, men ønsker man også at prøve noget nyt, kan denne her guide indeholdende beskrivelse af 5 gode flasker vin være en fordel at læse.

italiensk-roedvin

1. En god og billig rødvin fra Sicilien

Nero D’avola 2015 Molino a Vento blev i 2016 kåret til det bedste køb af ’Wine Enthusiast’, hvilket både er grundet den gode smag og den billige pris. Denne vin kommer af den sorte drue, Avola, der er Siciliens mest udbredt og bedste lokale drue, som dyrkes af mange vinbonder i Sicilien i et bakket landskab, hvor jorden består af kalkholdigt ler, hvilket giver druen optimale betingelser, og de høstes først, når de er helt modne og klar til at være hovedingrediens i den lækre vin. Smagen af vinen er medium/kraftig med fine aromaer, der er med til at give en blød og frugtagtig smag. Alkoholprocenten ligger på 13 %, hvilket også er en forholdsvis høj procent.

2. Smagfuld og fyldig rødvin med højt alkoholindhold

Conte Di Campiano 2010, Primitivo Di Manduria er en italiensk rødvin med en alkoholprocent på hele 15 %, hvilket er særdeles højt og giver en fyldig smag, mens den har en dejlig aroma og er let krydret. Selve rødvinens farve er rubinrød og derfor meget flot at observere, når man hælder den op i glasset, hvorfor den egner sig til at servere for familien, vennerne og de bekendte til en kommende begivenhed. Vinen har en fyldig smag, mens der også er en snert af kakao, kaffe og vanilje, hvilket er med til at skabe den gode aroma.

3. God rødvin med lækker eftersmag

Med den italienske vin, Cont’Ugo 2012 Merlot Guado Al Tasso, får man en lækker vin med intens duft af blommer, kirsebær og hindbær, mens den på samme tid minder om dufte fra vilde bær og krydderier, hvilket er et af karakteristikaene for en italiensk vin. Denne vins eftersmag bærer meget præg af smag fra frugter, hvorfor man kan nyde vinen lidt længere tid, end den tid det tager at drikke vinen. Vinen kan med fordel serveres til retter indeholdende and, okse eller vildt.

4. En duft af brombær og solbær med en snert af vanilje og mokka

Ønsker man sig en rødvin, hvis hovedsagelige duft er brombær og solbær, mens det også er muligt at fornemme duft og smag af vanilje og mokka, kan det være en fordel at overveje at købe vinen, Barbere d’Asti 2015 Toso, Piemonte, der i glasset fremstår meget mørk. Smagen forekommer meget rig på forskellige frugter og urter, mens smagen også er særdeles blød, hvilket vidner om, at vinene er lavet af modne druer. Vinen kan man eventuelt vælge at nyde til retter, der indeholder okse, lam eller de mørkere fjerkræ.

5. Alternativet til italienske vine er fyldig vin fra Chile

Vil man have et alternativ til italiensk vin, kan man eventuelt vælge Tibali 2014 Reserve Carbenet Sauvigning, der er fra Chile, og smagen er fyldig og koncentreret, og da druerne er dyrket på anden jord end druerne til italiensk vin, vil smagen også være anderledes.

Du kan se et stort udvalg og læse meget mere om lækre, italienske rødvine hos Uhrskov-vine.dk.