Alt du bør vide om lampeskærme

Lampeskærme var en af ​​de tidligste opfindelser af menneskeskabte belysning. De har eksisteret i mange århundreder, og der er designet et hav af forskellige udgaver af lampeskærmen. Dens primære formål er at give en bedre lysspredning og afskærme lyset, så man ikke bliver blændet af lampens lyskilde. Sidenhen har lampeskærmen også fået et æstetisk formål, idet at lampeskærmen er en stor del af selve lampens design. Den tjener altså mere end bare et praktisk formål.

 

Lampeskærmens oprindelse og udvikling

Lampeskærmens funktion er praktisk såvel som dekorativ. Den kommer i mange forskellige nuancer, størrelser og former, og den kan installeres på en flad overflade såsom et skrivebord eller hænges på loft og vægge. Ud over sine praktiske formål, betragtes lampeskærme meget mere for deres dekorative og æstetiske funktioner i dag.

I det 17. århundrede blev Paris’ gader oplyst med olielamper tilpasset med reflekser over og langs den flamme, som projicerede lyset nedad og fra side til side. Dette blev efterfulgt af gas lys, der blev filtreret af opalglas eller nuancer med stof trukket over en trådramme, således blev lampeskærmen ikke længere kun anvendt for direkte lys, men også for at dæmpe det.

Det var ikke før det 19. århundrede, at glødelamper, glødetrådspærer og lampeskærme blev brugt til at moderere det intense elektriske lys, og blev et dekorativt element i enhver victoriansk husstand.

Moderne lampeskærme kan klassificeres som tromme, pendel eller kuli afhængigt af deres form. Der er utallige stilarter og design af lampeskærme, der passer til ethvert hjem og humør.

Baseret alene på materialet, kan du købe enten hårde eller bløde lampeskærme. Hardback nuancer er lavet ved at laminere en udvalgt type af stof eller papir på en plast foring indvendig. Bløde lampeskærme er fremstillet af en indre stofbeklædning, som regel hvid, og et ydre lærredsovertræk, der strækkes over en fuld trådramme. Disse er helt vaskbare og har en længere levetid end hårde nuancer, men de kræver mere arbejdskraft at fremstille, hvor de er derfor dyrere. Tromme figuren ligner sjovt nok en tromme, eller for at være præcis, er disse cylindriske formede nuancer. Disse kan have forskellig diameter, lille, stor, lav, høj. Når fastgjort på en lampe, spredes lyset smukt på loft og gulv. Dette er en af de mest populære og benyttede lampeskærms forme, der kan fås i et utal af størrelser, materialer og farver.

 

Køb lampeskærme hos ILVA

ILVA har et godt udvalg af moderne lampeskærme, der passer ind i enhver bolig, hvorfor det kan være en god idé at gå på opdagelse på deres hjemmeside eller i deres butikker, hvis du søger nye lampeskærme til hjemmet. Selvom du ikke lige står og mangler en lampeskærm, kan det faktisk være meget rart at skifte sine lampeskærme ud engang imellem, for at få lidt fornyelse i hjemmet. Det kunne for eksempel være at vælge en ny form eller en anden farve.