Hvordan åbner man en kokosnød og hvordan tager man indmaden ud af en kokosnød på den letteste måde, og uden at der ryger kokossaft ud over det hele? Her giver vi dig et gratis råd til hvordan du lettest åbner en kokosnød.
Hele processen er meget enkel og er vist i videoen nederst. Her beskriver vi proceduren på dansk.
Du skal bruge:
- En kokosnød
- En issyl eller et stort søm (sørg for at det er sterilt)
- En skål
- En hammer eller en tung køkkenkniv
- En ovn med en bageplade
- Et stykke bagepapir
- En ske
- Forvarm ovnen op til 200 grader
- Brug issylen / sømmet til at prikke hul i kokosnøden (der er et blødt hul i nøden som du kan prikke hul i). Lad kokosvandet løbe ned i skålen. Du kan bruge kokosvandet til at drikke eller i mad eller desserter.
- Hold kokosnøden i den ene hånd mens du stille og roligt slår på midten af kokosnøden med hammeren eller med den stump side af en tung køkkenkniv. Drej kokosnøden lidt og slå igen i midten. Gør dette hele vejen rundt på kokosnøden ind til den splitter i 2 dele.
- Læg de 2 dele af kokosnøden på en bageplade med bagepapir og læg dem i ovnen i ca. 10 minutter. Så er det meget lettere at fjerne kokosens indmad fra skallen. Efter kokosnødden har været i ovnen kan du let skrabe indmaden ud med en ske.
- Nyd kokosstykkerne hele eller kværn dem til kokosmel.
Sådan deler man en kokosnød i to stykker og skraber indmaden ud
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C37qMgGiXMc[/youtube]