Hold sommervarmen ude af soveværelset

Sommeren står så småt for døren, og mens det forhåbentlig betyder mange dejlige sommerdage med masser af solskin. De fleste af os glæder os til at nyde den danske sommer, men med varmen kommer der også et stort problem for mange – søvn.

For når temperaturerne er høje, er vores soveværelser typisk meget varme, og det kan være ulideligt at ligge og vende sig i sengen konstant i håb om at falde i søvn. Den idealle rumtemperatur til at sove i ligger mellem 18 og 20 grader, og dette kan være meget svært at opnå i de varmeste måneder.

Aircondition og blæsere er dyre i drift 

Af samme grund er der mange, der anskaffer sig blæsere og aircondition til at nedkøle deres soveværelser, så de kan få en god nats søvn. Det er dog langt fra den mest hensigtsmæssige løsning. Udover at det er dyrt i EL, så er det også skadeligt for miljøet, og så giver det i mange tilfælde et dårligt indeklima. En blæser kan ikke justeres i temperatur, og giver i mange tilfælde træk, hvilket kan kaste en forkølelse af sig, hvilket trods alt er værre end ikke at kunne sove.

Du når langt med gardiner

Faktisk behøver det slet ikke være så problematisk at holde soveværelset køligt, det handler nemlig meget enkelt om at holde solens stråler ude i løbet af dagen. Bruger du mørklægningsgardiner som disse, kommer solens stråler ikke ind, og dermed bliver rummet ikke opvarmet i løbet af dagen, og bliver dermed heller ikke ulideligt varmt om aftenen, når du skal under dynen.

Problemet er nemlig ofte, at rummet er blevet varmt, og når luften udenfor stadig er varm om aftenen hjælper det ikke at åbne et vindue. Det bedste du kan gøre, er derfor at lufte ud om morgenen når du står op, og rulle gardinet ned igen og være det nede hele dagen. Det stjæler naturligvis lyset, men det holder en god portion af varmen ude, så du kan sove uden at ligge søvnløs over el regningen.


Kunne du tænke dig at bidrage med indhold til Spar Mere?
Vidste du, at du selv kan oprette en bruger og udgive gæsteartikler? Alt, vi kræver er, at du overholder vores retningslinjer.
Bliv gæsteblogger