Biler med god brændstoføkonomi

Der er rigtig mange danske privatpersoner, der altid sørger for at tænke sig rigtig godt om, inden de går ud for at købe sig en ny bil, og det kan helt sikkert også sagtens betale sig at se sig rigtig godt for, inden man går ud for at vælge sig en ny bil.

 

Markedet indenfor biler er nemlig rigtig stort den dag i dag, og det gør selvfølgelig, at du som privatperson bør se dig ordentligt for, således du kan være stensikker på, at du får truffet den helt rette beslutning i forbindelse med dit køb af en ny bil.

 

En af de ting som for alvor er vigtigt at se på, når en ny bil skal erhverves er selvfølgelig, hvordan brændstoføkonomien er i den bil, som man overvejer.

 

Der kan være enormt stor forskel på, hvor mange kilometer en bil kan køre på literen, og det er bestemt ikke alle biler, som er lige brændstoføkonomiske.

 

Dette er i høj grad vigtigt at huske på, for der kan nemlig være enormt mange penge for dig at spare, hvis du lader dit valg falde på en brændstoføkonomisk bil fremfor en af dem, der ikke kører særlig langt på literen.

 

Der er efterhånden blevet produceret en hel del biler med god brændstoføkonomi. Her er nogle af de mest økonomiske biler på markedet:

 

  • Audi A2
  • VW Up
  • Ford Fiesta Econetic
  • Hyundai i20
  • Kia Rio
  • Smart ForTwo

 

I dag kører brændstoføkonomiske biler helt op imod 33 kilometer på literen, hvilket vel at mærke er for benzindrevne biler.

 

Med andre ord er antallet af kilometer, som de mest brændstoføkonomiske biler kan køre på literen altså blevet kraftigt forbedret i løbet af de senere år, hvilket gør, at rigtig mange folk vælger at se sig om efter en ny bil, som er brændstoføkonomisk og dermed kan køre langt på literen.

Benzin eller diesel?

En ting som selvfølgelig også er rigtig væsentligt at gøre sig nogle klare overvejelser om er selvfølgelig, om man skal lade sit valg falde på en bil, der kører på benzin eller diesel.

Om du skal lade dit valg falde på en bil, der kører på benzin eller diesel afhænger i høj grad af hvor mange kilometer, du regner med at skulle køre dagligt.

Herudover er det også i høj grad væsentligt, om hver enkelt tur, du kører i din bil er en kortere eller længere tur, da en dieselbil typisk ikke har særlig godt af kun at køre småture.

En god tommelfingerregel er derfor: Køb en dieselbil hvis du skal køre mange kilometer hver dag hele året.

Skal du derimod ikke køre særlig mange kilometer hver dag, kan det være en rigtig god idé, at du i stedet for lader dit valg falde på en bil, der kører på benzin. Dette slider nemlig ikke i samme grad på motoren.

Biler med god brændstoføkonomi rummer mange fordele

Faktisk er det ikke kun dine omkostninger til brændstof, der typisk vil være lave, når du lader dit valg falde på en af de mange biler med god brændstoføkonomi, der i tidens løb er blevet produceret.

En anden ting som man også skal huske på er, at det typisk er relativt små biler, som ikke koster særlig meget at købe, hvorfor du typisk ikke ofrer så mange penge på den bil, du køber.

Herudover er det samtidig også væsentligt at huske på, at man ved at gøre sig et køb af en lille brændstoføkonomisk bil tit og ofte heller ikke skal betale særlig meget i vægtafgift og forsikring, hvilket bestemt også er væsentlige elementer, der er med til at gøre det attraktivt at lade valget falde på en af de lidt mindre biler, som man kan finde på markedet den dag i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *