Bedste trænings-/motionsform

Hvilken træningsform er bedst for dig? Ja det afhænger helt at hvad du gerne vil opnå med din træning. Der finder rigtig mange måder at træne på og der er også mange forskellige formål med at træne.

Når du skal vælge den bedste træningsform, er det altså vigtigt at du har gjort dig klart hvad målet er. Drømmer du f.eks. om at løbe et marathon eller vil du smide nogle overflødige kilo. Du skal også overveje hvor meget tid du kan afsætte til din træning.

 

Body building

Vil du have rigtig store muskler, er med at finde det nærmeste fitness-/motionscenter. Der er tale om at du skal lave ‘gentagelsestræning’, hvor du udfører en øvelse mange gange og gradvis øger intensiteten. Når du dyrker denne type træning er det vigtigt at indtage meget protein, da det primært er det kroppen bygger dine muskler af. For at opnå gode resultater skal du træne mindst to-tre gange hver uge.

 

Marathon

Vil du løbe et marathon er det konditionen du skal forbedre. Hvis du ikke er oppe i årene og har en ‘normal’ fysik, kan du typisk træne dig op til et marathon på ca. tre-fire måneder. Hvis du derimod igennem længeretid har været fysisk inaktiv vil det tage noget længere tid. Når du træner til marathon skal en meget stor del af din træning være løbetræning, du kan sagtens kombinerer løb med andre motionsformer hvor du får pulsen op f.eks spinning eller roning. For at opnå gode resultater skal du træne mindst Tre-fem gange hver uge.

 

Fedtforbrænding

Vil du tabe dig, handler det, udover tæning, også om at spise fornuftigt og forbrænde så mange kalorier som muligt. Jo mere du træner, des mere taber du dig. Nogle mennesker vil have en tendens til spise lidt mere, når de begynder at træne mere end de plejer, derfor taber man sig ikke nødvendigvis så meget, til gengæld opbygger man i stedet muskelmasse og forbrænder fedtvæv. Det er vigtigt at du presser dit stofskifte, så det holdes i gang. For at opnå gode resultater skal du træne dagligt.

 

Hurtig overstået træning

Hvid du ikke har tid til de helt store træningspas, men gerne vil holde dig i form alligevel, så er intensiv intervaltræning en meget effektiv træningsform. Hvis du dyrker 10 minutters højintensiv træning tre gange om ugen, hvor du bruger kroppen 90-100%, er det faktisk nok. For at opnå gode resultater skal du træne mindst 10 min. to-tre gange hver uge.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *