Spar penge på strøm – Vælg energivenlige hårde hvidevarer

Ved køb af hårde hvidevarer kan det være fristende at foretage det billige køb, hvor man sparer op til flere tusinde kroner i første omgang. En vaskemaskine i den billige ende af prislejerne mærkes mindre i økonomien derhjemme, end når man køber den dyre version.

Dog er det mest fornuftige valg ofte at investere flere penge i første omgang. Hvis man køber den nyere, lidt dyrere kvalitetsvaskemaskine – eller køleskab, fryser eller opvaskemaskine, kan man nemlig spare rigtigt mange penge i det lange løb. Mange billige hvidevarer har nemlig en lav energimærkning i modsætning til de dyrere produkter.

st-ajstrup

Energimærkning og dens relevans

Energimærkningen er rigtig relevant i forhold til, når du skal vurdere prisen på et produkt. En lav energimærkning kan medføre en lav indkøbspris. Dog vil de penge, man sparer ved købet ofte være væk efter en kort periode på måneder eller år. Den lave energimærkning vil nemlig betyde, at hårde hvidevarer sluger meget mere strøm end hvidevarerne med en god energimærkning.

Det kan derfor altid anbefales, at man vælger en af de bedste energimærkninger fremfor den lavere og billigere af slagsen, da pengene vil være givet godt ud – et godt kvalitetsprodukt med god energimærkning holder meget gerne i flere år med lavt strømforbrug. Det er altid mere fornuftigt end at købe en strømslugende hvidevare, som skal udskiftes efter få år.

Online prisforskelle

Det negative ved den gode energimærkning er selvfølgelig den lidt højere pris ved indkøbet. Der er dog muligheder for at lette presset her, hvis man vælger at foretage sine indkøb på internettet. Ofte er der nemlig rigtig gode muligheder for at finde et stort og bredt udvalg af forskellige typer af hårde hvidevarer med en god energimærkning indenfor et ganske fornuftigt prisleje, hvis blot man sørger for at handle det rette sted. Tit og ofte er prisen på hårde hvidevarer af høj kvalitet lavere på nettet, end de er i de fleste fysiske forretninger, og det er derfor værd at overveje at handle online. På denne side har du mulighed for at finde et stort udvalg af hårde hvidevarer, der kan være med til at sikre dig et lavt strømforbrug.