Gode råd til at spare på varmen

Hvad kan du gøre, for at få din bolig til at blive varmere, når det er koldt udenfor? Vi har samlet en lang række gode råd, som du med fordel kan følge, hvis du vil vide, hvordan du sparer på varmen.

Træk dine gardiner eller persienner for om aftenen og natten

Selvom gardiner ofte associeres med en effektiv måde at holde solskin ude, så har de faktisk meget mere end bare én funktion; de kan nemlig bruges til en lang række andre formål. Du kan eksempelvis spare penge, hvis du har de rigtige gardiner.

Brug dem til at holde varmen inde, så den ikke slipper ud. Hvis du vil have de bedste forudsætninger for at gøre dette, kan det være en god idé at investere i et mørklægningsgardin frem for et plissegardin.

Hold den samme temperatur i alle rum

Det kan føles som om, at der er træk i huset, hvis der er nogle rum, der er koldere end andre. Samtidig kan det skabe kondens, hvis den varme luft trænger ind i et koldt rum. Det vil skabe øget risiko for skimmelsvamp. Samtidig er det sværere at varme rummene op, hvis der er nogle rum, der ikke er lige så varme som de andre.

Luft ud oftere, men gør det kortvarigt

Når det er koldt udenfor, er det en god idé, hvis du lufter ud med gennemtræk i omkring 2 – 3 minutter ad gangen 5 gange om dagen — i stedet for at lufte ud 5 – 10 minutter. Her vil der nemlig slippe for meget varme ud, og det vil være dyrt at skulle opvarme dette igen.

Flyt sofa og andre møbler væk fra radiatoren

Hvis du har en sofa eller et andet møbel placeret foran din radiator, så kan det være svært for varmen at fordele sig i rummet. Det betyder, at din varmeregning vil stige ­– og derfor skal du skynde dig at få flyttet møblerne fra din radiator.