Reducér strømforbruget ved køb af nye hvidevarer

Som boligejer er det vigtigt at sørge for at tænke nøje over sit strømforbrug, og det er bestemt ikke uden betydning hvilken type af hvidevarer, som man lader sit valg falde på.

Forskellige typer af hvidevarer har nemlig vidt forskelligt strømforbrug, og det betyder med andre ord, at det er rigtig vigtigt, at du sørger for at tage dette med i dine overvejelser i forbindelse med, at du skal ud for at have gjort dig et køb af nye, billige hvidevarer til din bolig.

En vigtig ting at se på er i den forbindelse hvilken energiklasse, som dine nye hvidevarer har. Produkterne er nemlig delt op efter forskellige energiklasser, og det er en god idé, at du sørger for som minimum at vælge et produkt, som har energiklassen ”A+” – og gerne A++, hvis du ønsker yderligere at spare penge.

Billige hvidevarer

Dette køleskab har en af de bedste energimærkninger og dermed også et lavt strømforbrug, der reducerer den månedlige udgift til strøm.

Mange danskere vælger at købe deres hvidevarer brugt, men det er bestemt ikke altid en god idé – særligt fordi at rigtig mange af de danskere, der går ud for at købe deres hvidevarer brugt gør det i troen om, at de kommer til at spare penge.

Når man køber brugte hvidevarer, så er det som oftest sådan, at tingene har nogle år på bagen, og det betyder derfor tit og ofte, at hvidevarerne har en lavere energiklasse, end hvis du købte et helt nyt produkt.

Vælger du eksempelvis at købe dig et helt nyt køleskab med en af de bedste energiklasser, og du eksempelvis opnår en besparelse på 400 kroner om året i de næste 10 år, hvor du har køleskabet stående i dit hjem, så har du, over tid, sparet dig selv for flere penge, end du ville have, hvis du eksempelvis købte et brugt køleskab 1.000 kroner billigere end nyprisen på et tilsvarende køleskab.

Det er derfor vigtigt, at du ikke udelukkende ser på prisen, når du er på jagt efter billige hvidevarer. Kig også på energimærkningen, så du er stensikker på, at dine nyindkøbte køleskabe, frysere m.m. er forholdsvis billige i drift for dig.