Tips til hurtigt at spare penge sammen til en rejse

Ved at rejse, er der noget for enhver smag. Der er noget for den sportslige type, den kulturinteresserede type, den shoppeglade type og for typen der bare gerne vil slappe af. Men alligevel er der ikke altid mulighed for at rejse, og ofte er grunden, at det er for dyrt at rejse. Når man rejser er der nemlig mange ting man skal holde styr på, som gør at rejsen hurtigt kan komme til at koste mange penge, såsom at skulle købe flybilletter, hotelværelser og transport i udlandet. Dog er der hjælp at hente, da der her nogle tips til, hvordan man hurtigt kan spare penge sammen, til at rejse.

Overvej de eksisterende muligheder

Før man overhoved begynder at overveje, hvordan man selv skal ud og rejse privat, er det en god ide at overveje de muligheder man i forvejen har. Hvis man er studerende, eller arbejder med noget hvor man har mulighed for at rejse med institutionen, er det en god ide at tjekke det ud først, så man ved hvad for nogle muligheder man kan vælge imellem. Hvis man fx er studerende, kan man kigge på de rejser, som skolen tilbyder en. Måske er der en rejse for en der, og da det er gennem skolen, kommer man til at spare mange penge, da der er skolerabat på mange rejser. På denne her måde, udnytter man de ressourcer, man allerede har ved hånden. Mange ungdomsskoler tilbyder også rejser, med det eneste krav på at man skal være tilmeldt ungdomsskolen, som igen gør, at de unge får rabat på deres rejse, og hvis det ikke skulle være noget, så har den unge faktisk flere valgmuligheder. Der er nemlig også sprogrejser, som tilbyder rejser, i op til længere tid af gangen, hvor man igen får det til en billigere pris, end hvis man selv skulle have købt det privat. Derfor er det en god ide at overveje de valgmuligheder man måske kan bruge til noget.

Lej, genbrug og sælg

Hvis man dog ikke har nogle eksisterende muligheder, er der andet hjælp at hente. For at spare penge sammen, er det vigtigt at overveje, hvad man bruger penge på, og hvad der måske godt kan undgås.

  • Lej, i stedet for at købe:

En god ide til hurtigt at spare penge sammen, er at man simpelt mindsker sin udgift, der hvor man kan. Her er det en god ide, hvis man lejer de ting man skal bruge, i stedet for at købe det til fuld pris. Det kan være hvis man skal holde en fødselsdag, hvor man her fx kan overveje teltudlejning, i stedet for at gå ud og købe et nyt telt. På den måde, kan man i det lange løb, komme til at spare massere af penge sammen, og i det korte løb, kommer man ikke af med så mange penge af gangen, som man måske normalt ville have gjort.

  • Genbrug og sælg:

For igen at mindske sin udgift, er det en god ide at spare der hvor man kan, ved nemlig at købe genbrug, i stedet for at købe ens varer til fuld pris. Hvis man fx skal købe sig en mikroovn, kan det være en god ide at kontakte sin familie, og se om de måske kan sælge vareren for en. Det gælder også den anden vej, hvor man kan sælge sine ting til genbrug, i stedet for at smide det ud. Her tjener man penge på det, samtidigt med at man kan rydde ud i sine ting. Hvis der alligevel er nogen af ens ting, der bare samler støv, kan man lige så godt tjene penge på det. Mange vælger også at lave byttehandler, hvor man kommer af med de ting, som man måske ikke anser for særlige værdifulde, i forhold til de ting, man bytter med. Win-win!

Fokuser kun på rejsen

For at indtjene penge til at komme ud og rejse, på en hurtig måde, er det væsentligt at man kun fokuserer på ens rejse, og ikke alt andet der også skal betales for. Dvs. at man måske venter med at betale sit kørekort, eller fravælger sine abonnementer på bestemte sider, så man på den måde vælger, hvad man prioriterer højst. Hvis man nemlig ligger andre ting til siden, er der stor mulighed for, at kunne spare hurtigt sammen til at komme ud og opleve verden.