Spar penge når du låner

Selvom vi her på siden skriver meget om at spare penge, så har man alligevel behov for at låne penge engang imellem. Men det betyder naturligvis ikke, at du skal vælge det dyreste lån, du kan finde på markedet.

Her er vores 4 bedste tips til at spare penge, når du låner.

1. Finde det billigste lån

Afhængig af hvor mange penge du vil låne, er der nogle forskellige ting, du bør tænker over, når det kommer til at finde et billigt lån. Hvis du gerne vil låne et mindre beløb og ikke har lånt penge før, så kan du faktisk finde et lån som slet ikke koster noget.

Det kræver som sagt, at du er førstegangslåner. Dvs., at det er den første gang du tager et lån eller åbner en kassekredit hos en given långiver.

2. Find lån uden skjulte gebyrer

Mange gange når du tager et lån, vil du opleve, at det faktisk bliver en hel del dyrere, end hvad du først havde antaget.

Måske vil du gerne betale lånet tilbage før tid, men finder så ud af, at det skal du betale et gebyr for. Det kan måske stadig svare sig at betale lånet ud før tid, men tjek alligevel op på långiveren, før du tager lånet, så du kan undgå dette.

Långiveren er forpligtet til at give disse oplysninger, så læs kontrakten igennem før du skriver under.

3. Bliv en god betaler

Jo bedre en økonomisk historie du har, desto billigere vil dit lån blive. Du kender først den endelige pris på dit lån, når du modtager lånekontrakten, så det gælder om at have sit på det rene, så man får så god en rente som muligt.

Ting der kan styrke din kreditværdighed:

  • Hvis du betaler dine regninger til tiden
  • Hvis du har en stabil indkomst
  • Hvis du har været i job i mange år
  • Hvis du har en medansøger til din lån

Jo bedre en økonomi du har, desto billigere vil dit lån også være.

4. Læs brugerbedømmelser

Du bør som sagt sammenligne alle de långivere du kan finde. Vælg kun dem, der har fået gode anmeldelser fra deres kunder. Du kan eksempelvis kigge på sider som www.trustpilot.dk. Men vær opmærksom på om brugerbedømmelserne ser ægte ud eller ej. Du bør altid både gøre din egen vurdering, men også kigge på andres mening.

Så kan du tage en mere kvalificeret beslutning, når det kommer til dit lån, og dermed spare penge, når du låner.