Spiller mad og vin i din scoremenu?

Sponsoreret indlæg
God vin er en videnskab, og hvis man er vinkender, så er der få ting, som tiltaler en så meget som en god flaske vin. Man behøver imidlertid ikke være ekspert for at kunne nyde en god vin. At kunne sammensætte en god menu, hvor mad og vin spiller, er det perfekte scoretrick – og det behøver ikke at være svært.

Samme udtryk som maden

Noget af det vigtigste er, at maden og vinen stemmer overens med hinanden. Har du en rustik ret, er det eksempelvis en god idé at vælge en rustik vin til. Er det en kraftig ret, bør du også sørge for at vælge en kraftig vin. Omvendt skal en let ret naturligvis have en let vin.

Tænk geografisk

Når du skal vælge den rigtige vin, kan det være en god idé at kigge på madens geografi. Vin fra eksempelvis Syditalien vil eksempelvis ofte passer godt til en syditaliensk ret.

Dette er en god tommelfingerregel, til når du skal have indkredset udvalget af vine.

Til retter med sødme

Hvis du serverer en ret, der har en naturlig sødme, er det en god idé at vælge en lidt sødere vin. Retter, der er søde, har en tendens til at få vinen til at fremstå mere skarp. Derfor er det nødvendigt at modkompensere ved at vælge en mere sød vin.

Retter med olie

Skal du lave en ret, der bærer præg af vegetabilske olier, er det en god idé at vælge en vin, der er frisk og syrlig.

Dette skyldes, at olierne i retten ellers kan risikere at hæmme smagsløgene. En frisk vin vil sørge for, at smagsløgene løbende bliver renset.

Modspil kan være godt

Når det handler om vin og mad, kan modspil også være en fordel. Det gælder for eksempel ved den klassiske kombination af vin og ost, hvor en sød vin kan skabe en vidunderlige kontrast til salt i en god ost. Dette kan være en oplagt dessert efter en god middag, hvis man vil have noget anderledes end en traditionel sød dessert.

Rødvin og fisk

Ofte er det et rigtig godt scoretrick, hvis du er i stand til at bryde de gængse fordomme til vin – eksempelvis, at man skal have hvidvin til fisk.

Man kan sagtens servere rødvin til fisk. Det handler bare om at bygge bro mellem fisken og vinen. Dette kan eksempelvis gøres med en rødvinssovs eller ekstra tilbehør som stegte tomater, oliven, kapers eller andre ingredienser, som typisk går godt med rødvin.

Vil du være sikker på altid at have god og spændene vin i dit hjem, kan du vælge at købe winefamly abonnement på Boxshopper.dk