Køb verdens stærkeste chilifrugt

Verdens stærkeste chilifrugt kan nu købes i Danmark. Carolina Reaper er navnet på den chilifrugt, der i 2013 er kåret til verdens stærkeste chilifrugt af Guiness Rekordbog.

Du har sikkert set nogle af de populære videoer på YouTube hvor Chili Klaus spiser nogle af verdens aller stærkeste chilifrugter sammen med forskellige kendte danskere. Blandt de kendte danskere, som Chili Klaus har haft til chili smagning er Bubber. Han får lov at smage netop en Carolina Reaper. Du kan se den sjove video længere nede i denne artikel.

Styrke

Styrken på chilifrugter måles i en skala der kaldes Scoville. En jalapeño, som du måske kender fra almindelig tabasco-sovs og også anvendes som pizzatopping, ligger på mellem 2500 og 5000 Scoville. Cayenne peber måler fra 30.000 til 50.000 Scoville. En habernaro frugt, som er det stærkeste chilifrugt man kan købe i almindelige dagligvarebutikker, spænder fra 100.000 til 300.000 på Scoville-skalaen.

En Carolina Reaper frugt måler i gennemsnit over 1,5 mio. Scoville og kan måle helt op til 2.200.000 Scoville. En Carolina Reaper kan altså være mellem 7 og 22 gange stærkere end en habernaro chili. Det er en brand på tungen der varer ved!

Til madlavning

Agter du at anvende en af verdens stærkeste chilier til madlavning anbefales det at du anvender handsker når du håndterer frugten. Undgå desuden at gnide dig i øjnene efter kontakt med frugten.

Mandomsprøve

Verdens stærkeste chilifrugt bliver også brugt som en mandomsprøve. Eksempelvis til polterabenter. Det er dog vigtigt at huske på at det er en ekstremt stærk chili der er tale om her. Spis ikke en hel frugt hvis du ikke er vant til meget spist stærk chili.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=3zhym9oUSGU’]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *