6 gyldne råd til at spare penge på mad

Hvad er en af de ting, som vi danskere bruger rigtig mange penge på hver eneste måned.

Dog har rigtig mange danskere mulighed for at spare mange penge på mad hver eneste måned ved at følge seks simpel råd, som gør det væsentligt billigere at handle ind hver måned.

  1. Køb ind en gang om ugen

Det kan være rigtig god ide at købe stort ind, når man er i supermarkedet. Mange folk kan spare penge ved at købe ind til en hel uge af gangen, således man ikke behøvede at handle en tre til fire gange om ugen. Vi ved kun at handle ind en gang om ugen har man et bedre overblik over sine udgifter, og man kan desuden også i højere grad undgå impulskøb.

  1. Lav en indkøbsseddel

Når du skal handle ind, så kan det være en rigtig god ide at lave en indkøbsseddel fra start af, inden du tager ned i dit supermarked. Ved at lave en indkøbsseddel inden du køber ind, ved du fra start af, hvad du helt konkret har behov for. Sørg i øvrigt også for at din indkøbsseddel udelukkende indeholder det, som du har behov for – og hold dig 100% til listen over ting, du har brug for!

  1. Tilbered mindre mad til aftensmad

Tit og ofte laver mange danskere for meget mad til aftensmad, og det betyder, at der er mange husstande, som har mad til overs næsten hver eneste dag. Løsning på dette problem kan i mange tilfælde være at lave mindre mad hver aften. Skulle der ske at være noget til overs efter aftensmaden har været på bordet, kan du naturligvis fryse det overskydende mad ned og gemme til en anden dag.

  1. Frys mad ned

Rigtig meget forskelligt mad har du mulighed for at fryse ned, og det kan være en rigtig god ide at gøre, så du derved kan undgå at smide mad ud. Hvis der er mad i dit køleskab, som du ved, at du ikke får spist inden for nærmeste fremtid, kan du med fordel fryse det ned, således det kan holde sig i længere tid. At fryse mad ned kan spare dig for tusindvis af kroner hvert eneste år, da du kan undgå at smide rigtig meget mad ud. Husk at langt de fleste fødevarer kan fryses!

  1. Vælg dine dagligvarer med omhu

I supermarkedet har du mulighed for at vælge og vrage blandt en lang række forskellige dagligvarer fra et væld af forskellige producenter. Der kan være meget store prisforskelle på dagligvarer nede i et supermarked, og det gør det i særlig grad vigtigt, at du som forbruger kigger dig godt for og tænker dig nøje om i forbindelse med, at du skal have valgt hvilke dagligvarer, du ønsker at gøre brug af.

  1. Se tilbudsaviser og køb ind de billigste steder

Det er som bekendt ikke alle supermarkeder, som har de samme priser på dagligvarer, og derfor er det i høj grad vigtigt, at du som privatforbruger sørger for at kigge tilbudsaviser og generelt set sørger for at gøre dine køb de steder, hvor du kan finde de bedste priser. En god måde til at finde de bedste priser på dagligvarer på er uden tvivl ved at gøre brug af tilbudsaviser, således du har det fulde overblik over hvilke steder, der er de bedste tilbud uge for uge.

Tilbudsaviser har du mulighed for at benytte dig af i fysisk format, når du modtager aviserne med posten, men der er dog også mulighed for at gøre brug af de mange tilbudsaviser, du kan finde på nettet. Der findes eksempelvis også sider, der har samlet alle tilbud fra landets forskellige største supermarkedskæder, hvor du let og hurtigt kan få det fulde overblik over de forskellige tilbud hos landets butikker.

Du har bl.a. også mulighed for at finde apps, der kan hjælpe dig i jagten på de gode tilbud på dagligvarer. En af de mest velkendte apps er den, som hedder eTilbudsavis, som vil kunne give dig det fulde overblik over de mange forskellige steder, du har mulighed for at gøre dine indkøb.

Anvender du en app som eksempelvis eTilbudsavis, vil det blive muligt for dig at opnå store besparelser hver eneste måned.

Mad ud af huset i forbindelse med arrangementer

Af og til er det naturligvis sådan, at man står og skal have afholdt sig et arrangement, hvortil der skal bruges mad. Dette kunne eksempelvis være i forbindelse med en fødselsdag, et bryllup, et jubilæum eller noget helt andet.

Uanset hvad du helt nøjagtig står og skal bruge mad til, er det naturligvis i den forbindelse en rigtig god idé, at du sørger for at tage prisen på maden med i dine overvejelser.

Ved bestilling af mad ud af huset vil der nemlig som oftest være mulighed for at bestille maden rigtig mange forskellige steder, og der er faktisk meget store prisforskelle at finde hos de forskellige virksomheder, der arbejder med at lave mad ud af huset. Et godt sted hvor der kan være god mulighed for at få leveret mad ud af huset indenfor et prisleje, der er fornuftigt, er blandt andet her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *