Drivhuse – hvad skal prisen være på dit nye drivhus?

Drivhuse er blevet meget populære de senere år, og man forstår hvorfor. Det er noget helt specielt, at kunne høste sine egne grøntsager eller eksotiske frugter direkte fra baghaven, og nyde dem i mad og salater.

Og for mange mennesker er det en stor nydelse, at gå og pusle og hygge om planterne, så de får de bedst mulige vækstbetingelser.

Men der er forskel på drivhuse, og du skal tænke dig om, før du bevæger dig ud, og investerer i det første det bedste drivhus, eller orangeri, som nogle ynder at kalde det.

Én af de førende leverandører af drivhuse i Danmark er Willab Garden, som du kan læse mere om her: Drivhuse 

Willab Garden giver mange gode tips om drivhuse, og her får du en guide på 3 ting, som har betydning for prisen på dit kommende drivhus.

1.Drivhusglasset

Man tager det ofte for givet, at et drivhus er lavet af glas. Der er også mange fordele ved glas, som materiale. Eksempelvis er det nemt at vedligeholde og rengøre, og du får nemt et drivhus, som fremstår flot og klart.

Desuden giver det rigtige gode muligheder for solens stråler, til at nå ind til dine planter, hvilket selvsagt er vigtigt for planternes vækst.

Ulempen ved glas er først og fremmest, at det er skrøbeligt. Grene fra træer og buske kan nemt ødelægge glasset, og du skal ikke svinge meget med haveredskaberne, før de kan slå hul i drivhuset.

Desuden er glasset ikke særligt godt til at isolere, og derudover kan gennemstrømningen af sol blive så kraftig, at planterne bliver svedne.

Men nu er det jo prisen vi taler om, og her kommer glas altså ind på en førsteplads, da det er et billigt materiale.

2. Polycarbonat fremfor glas

Lad os sige det med det samme – polycarbonat er et dyrere materiale end glas, og det er der flere grunde til

For det første er polycarbonat mere slagfast, og kan holde til mere, hvilket betyder at du ikke skal lave så mange reparationer.

Det bryder solens stråler i højere grad end glas, og du behøver derfor ikke lave så mange skyggedannende foranstaltninger. Og endelig er polycarbonat nemmere at holde frostfri tom vinteren, hvilket kan være en stor fordel, hvis du eksempelvis har mange krukker i dit drivhus.

3. Træ eller alu?

Der er traditionelt 2 skoler inden for drivhuse – træ og alu.

Hvis du vælger træ, får du umiddelbart nok det smukkeste drivhus. Træ kan varieres på mange måder, og i mange farver og nuancer. Den store ulempe ved træ er dog vedligeholdelsesarbejdet, som du måske skal igennem hvert år.

Her er det helt anderledes med alu. Det er måske knapt så smukt at se på,men til gengæld har det et enkelt udtryk, og du skal ikke vedligeholde.

Og endelig, det som vi taler om nu,altså prisen – alu er billigere end træ.

Vi ønsker dig en god sæson

Vi håber at du har fået god inspiration til dit næste drivhus, ved at læse disse tips, og at du finder et drivhus til den rigtige pris.

Og held lykke og lykke med sæsonen, og de dejlige planter du kan nyde i dit drivhus.