TIL ALLE MÆND DERUDE: Hvorfor smykker er kærlighed – og kærlighed er smykker

Sponsoreret indlæg
Kære mand (og interesserede kvinder). Har du hørt om de 5 kærlighedssprog?

Hvis ikke, så følg med her, hvor vi udfolder mysteriet og forklarer, hvorfor “diamonds are a girls best friend”.

To sider af samme sag?

Den velkendte gestus eller betydning, der lægger i at give en kvinde en gave, er efterhånden omgærdet af en så tyk forhistorie, at man kan snydes til at tro, at det ganske enkelt er blevet banalt. Måske ligefrem kedeligt at forære et smykke.

Hvis denne artikel har en mission, så er det at overbevise dig om det STIK modsatte!

Som ved den stærke symbolik, der lægger i at overrække sin kvinde en buket røde roser, sådan er smykker også i en kategori for sig.

Og hvilken kategori er så dette, fristes man så til at spørge?

En kategori af romantiske symboler, der ikke er opstået i går, men som er opstået i et forsøg på at glæde og indynde sig hos os kvinder (tænk bare på RINGEN som et tilløb til frieriet!).

Men hvad er det så, der gør os kvinder så fortryllede af smykker? Glitrende og dyre, men små og funktionsløse, som de er?

Svaret er: kærlighed, kærlighed, kærlighed.

De 5 kærlighedssprog

Kvinder er som bekendt forskellige, og hvad der glæder den ene, kan ramme helt forbi hos en anden. Men med et enkelt smykke, et ur eller en diamantbesat ring har de færreste til dato gået forgæves.

Hvorfor står det sådan til?

Den amerikanske forfatter Gary Chapman udgav i 1995 en bog kaldet The Five Love Languages: How to Express Heartfelt Commitment to Your Mate. Bogen giver et svar herpå.

Indholdet? Tesen bag Chapmans roman er simpel, men noget så effektiv. Alle mennesker udtrykker og oplever kærlighed på baggrund af 5 sprog:

  • Gaver
  • Tjenester
  • Kvalitetstid
  • Anerkendende ord
  • Fysiske kærtegn

Bemærk her punkt nr. 1: Gaver.

Gaver som et ritual, der enkelt og effektivt udtrykker kærlighed mellem to mennesker.

Gaver som et konkret udtryk for vores følelser for vores partner.

Gaver som et glitrende og iøjnefaldende kærlighedsobjekt udtrykt … ved et smykke.

Tilbage til sagens kerne: Smykkerne

Denne skarpe observation fra Chapman fører os tilbage til hovedpersonen for denne artikel; kvinden ja, men i særdeleshed smykket.

Besøg hjemmesiden her, hvis du vil have inspiration til dit næste køb. Hvis teorien om de 5 kærlighedssprog endnu ikke har overbevist dig, så ved vi ikke, hvad der ellers skulle kunne gøre det.

Vi lover, uanset hvad du falder over i Avenys store sortiment, at budskabet nok skal gå knivskarpt ind.

Et sidste tip: Vær altid opmærksom på, om du skal gå efter guld eller sølv, når du køber smykker. De fleste kvinder hælder til den ene variant frem for den anden. Hvis du følger denne regel, kan du være sikker på at ramme plet, ligegyldigt om du køber et smykke til en kæreste, veninde eller din mor.

 

Rigtig god fornøjelse.