Ser vi stadig 3D-film i biografen i 2020?

Vi er mange, der er enige om, at det at se en film i 3D er oplevelse for sig selv. At filmen næsten får eget liv og kommer os i møde fra det store lærred og handlingen udspiller sig så livagtigt, at vi føler, vi kan række hånden ud og røre. Det er efterhåndende en del år siden, at 3D blev udbredt i de danske biografer, men om 3D-filmene stadig vil blive vist om nogle år, kan vi kun gisne om. Vi har alle hørt om dem, der bliver dårlige og får svimmelhedsanfald af effekterne i 3D-filmene. Så er der en fremtid, hvor biografgængerne vil blive ved med at iføre sig de store briller, for at kunne se aftenens film i 3D eller er løbet ved at være kørt og tæppet på vej ned for filmen?

Producenterne er enige

Når det kommer til fjernsyn, der kan understøtte afspilningen af 3D-film, er der sket meget, fra da de første modeller kom på markedet. Der er fundet meget bedre og ikke mindst smartere løsninger på, hvordan 3D-filmoplevelsen kunne komme hjem i vores stuer. Men, der er ingen tvivl om, at når vi kigger på hjemmebiografen, så går tendensen kun én vej for 3D-filmene. For der produceres og sælges stadig færre fjernsyn med 3D. Det i en sådan grad, at Samsung og Philips allerede tilbage i 2016 har ladet deres tv-modeller med 3D udgå af sortimentet. I samme år reducerede producenten LG også kraftigt i det antal fjernsyn, der understøtter afspilningen af 3D. Der er ingen tegn på, at disse elektronik producenter er eneste, der mener, at en ære er ved at være forbi for 3D-filmoplevelsen i vores egne hjem. For både Sony, Sharp og Hisense er godt på vej i samme retning.

Gør tv til en oplevelse

Er vi så overladt til en ringere filmoplevelse, når det kommer til vores hjemmebiograf? Nej ikke nødvendigvis. For selvom, at producenterne er blevet mere eller mindre enige om, at det er ved at være tæppefald for 3D-filmene, så behøver det jo ikke være en mindre fantastisk oplevelse at se film i hjemmet. Du kan stadig købe fantastiske fjernsyn og surroundsound-anlæg, der giver dig en fed filmoplevelse. Hvis du gerne gøre oplevelsen til noget sublimt, kan du med fordel investere i lækre, bløde lænestole og et bord, der fremhæver dit valg af tv. Hos furniturebox.dk finder du et stort udvalg. Du kan blandt andet vælge en lænestol, der kan justeres i både ryg- og fodstøtte, så du altid kan opnå den mest behagelige stilling, når du ser film. For det er det, vores hjemmebiograf kan i forhold til de almindelige biografer. Det er hyggen og den individuelle afstemning mellem tv, lyd og vores favoritstol.