Møbler af teaktræ er smukke og holdbare

Sponsoreret indlæg
Gode og komfortable møbler fremstilles i et væld af forskellige træsorter, som kan kombineres og løfte møblets design til nye æstetiske højder. Et træ som teak er dog en af de ideelle træsorter til møbler som stole, borde og endda gyngestole. Teak er ideelt til møbler, som er fremstillet til udendørsbrug, men træet kan også sagtens anvendes til indendørsmøbler.

Særligt udendørs finder teaktræmøbler god anvendelse, og som sådan går man sjældent galt i byen, hvis man anskaffer sig møbler til terrassen fremstillet af dette materiale. I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de mange fordele, som møbler fremstillet af teaktræ har.

 

Hvad er teaktræ?

Teak er en såkaldt tætkornet træsort med et højt indhold af silikater, hvilket gør træet ekstremt hårdt. Naturligt forekommende teak er begrænset til tropeområderne i Syd- og Sydøstasien i lande som Indien, Myanmar og Filippinerne. I dag fremstilles bæredygtigt teaktræ i egentlige plantager i mange tropelande, hvor den industrielle produktion af træet ikke udgør en risiko for den lokale flora og fauna.

Man skelner mellem to typer af teaktræ til møbler, som afhænger af hvor på træstammen, det findes. Classic teak kommer fra det yderste af teakstammen, hvor olieindholdet er lavere end inde i kernen. Møbler af classic teak skal typisk oliebehandles et par gange årligt for at holde træet smukt og stærkt. Kerneteak kommer inde fra kernen af træstammen og er det bedst træ til møbler, fordi ikke nok med, at kernens olieindhold er højt i kernen, så er denne del af træet og ekstremt hård.

 

Møbler af teaktræ er holdbare og stærke

En af de måske største fordele teakmøbler har, er træets utrolige holdbarhed. Eksempelvis er kerneteak en af ​​de hårdeste træsorter, der findes, og derfor giver det god mening at fremstille møblerne i teak. Dette betyder, at havemøbler fremstillet af denne træsort er særligt gode til at modstå det danske sommervejrs mange, våde luner! Naturligvis kan det stærkt anbefales at stille havemøblerne ind i skuret, når de ikke benyttes, men faktisk er det muligt at lade teakmøblerne stå ude i store dele af året på grund af træets styrke.

Grundet træets styrke kan møblerne også modstå en hel masse vægt og stød uden at tage skade. Dette er særligt godt, når man ofte bærer stolene ud og ind af skuret og engang imellem kommer til at støde dem ind i muren eller hegnet! Samtidig kræver teakmøbler ikke megen vedligeholdelse. Træets store styrke og høje naturlige indhold af olier gør det nemt at holde ved lige, og det gælder både om du har en gyngestol af teak eller et andet smukt havemøbel.

Endelig er teak en træsort med mange tiltalende farvenuancer, og træets tekstur giver det et dejligt smukt og naturligt ydre, som passer godt ind i haven. Dette skal også sammenholdes med, at mange andre typer havemøbler er fremstillet af enten træ i dårligere kvalitet som fyr eller endda plastik, så at investere i et havemøbel af teak vil altid være en god investering.

 

Forskellige møbler af teak fuldender din indretning

Hvis du søger nye havemøbler til terrassen eller til spisestuen, så er møbler af teak en stor fordel at investere i på grund af træets særlige egenskaber. Udvalget af møbler i teak er da også enormt stort, og det er muligt at få både borde og stole i teaktræ foruden liggestole, gyngestole, havebænke og så videre.

Hvis du søger en gyngestol af teak, så er dette heldigvis også nemt, og så må vi da også komplimentere dig for din gode smag! Faktisk er gyngestole gået hen og blevet enormt populære igen, hvilket blandt andet er tydeligt ud fra det det store udvalg hos møbelhuse som ILVA, IKEA og BAUHAUS. Idag kan mange gyngestole og andre møbler også købes online med levering direkte til din hoveddør, så det kunne ikke være nemmere.

En smuk teakgyngestol købt online vil helt sikkert kunne skabe prikken over i’et på din terrasse i din skønne have, enten for sig eller som del af et større møbelsæt med både bord og stole. Fra at være et træ, der har vokset langt væk i troperne, og til at blive en del af de møbler, som du bruger i haven i de lyse danske sommeraftener med din familie og kære, så er teaktræ det ideelle materiale at gå efter i et havemøbel.


Kunne du tænke dig at bidrage med indhold til Spar Mere?
Vidste du, at du selv kan oprette en bruger og udgive gæsteartikler? Alt, vi kræver er, at du overholder vores retningslinjer.
Bliv gæsteblogger