Køb dagligvarer på nettet, og spar masser af penge

Dagligvarer: GrøntsagerJeg vil gerne se varen, før jeg køber den. Jeg vil gerne tjekke holdbarhedsdatoen. Jeg vil gerne vælge selv.

Det er nogle af de argumenter, vi brugte, dengang vi handlede alle vores dagligvarer i butikkerne. Men det var dengang. For i dag er mange af os begyndt at købe mælk, smør og brød via en af internettets mange supermarkeder.

Det er godt tænkt, det med mælk over nettet. Vi køber i forvejen tonsvis af produkter foran computeren – så hvorfor ikke dagligvarer?

Onlinesupermarkederne oplever massiv fremgang, fordi konceptet passer perfekt ned i vores travle hverdag. Tiden er knap, når vi kommer fra arbejde. Vi skal hente børn, lufte hund og lave mad – og vi er sent på den, allerede når vi sætter os i bilen for at begynde eftermiddagen. Derfor er det sidste, vi har lyst til, at styre indkøbsvognen rundt i Netto med skrigende børn og en spontan og ret ufuldstændig dosmerseddel.

Du tror måske, at pointen med denne artikel er den enorme mængde tid, du sparer ved at netshoppe din morgenmad. Det gør det også. Men faktisk handler artiklen i langt højere grad om de penge, du sparer.

Lidt dyrere pr. stk, men meget billigere i længden

Hvis du endnu ikke er medlem af onlinesupermarkedselskernes klub, er det måske, fordi du har lagt mærke til, at nogle varer er dyrere i netbutikken. Og det er da også rigtigt, at ikke alle priserne ligner Nettos eller Faktas. Men det skal du ikke lade dig skræmme af, for du sparer penge i længden ved at handle online. Mange penge.

Lad os sige, at du er medlem af en glad, dansk familie med mor og far og to børn. Her er leveomkostningerne på dagligvarer ca. 5000 kr. pr. måned. Rigtig mange bruger rigtig meget mere end det.

Hvorfor?

Fordi de køber ind i Netto efter den spontane og ret ufuldstændige dosmerseddel fra før. Og det er de nødt til at gøre flere gange om ugen. Typisk handler du for mellem 300 og 400 kr., når du først har kurven i hånden. Hvis du gør det hver anden dag, bruger du allerede omkring 1000 kr. mere, end hvad den gennemsnitlige leveomkostning er for en familie af jeres størrelse. Tænk så på, hvad der sker, hvis du gør det hver dag. Og det er der nogle, der gør!

Det store forbrug i de fysiske butikker skyldes, at du udsætter dig selv for det samlede udvalg af dagligvarer. Du skal ikke sortere, og det hele frister (det er jo hyggeligt med lidt af det der, og børnene vil synes, at denne her er sjov …)

I en netshop skal du aktivt søge hver vare frem. Derfor er det meget lettere for dig at holde dig til en liste. Desuden har du mere tendens til at tænke over dit forbrug og planlægge din indkøb, så varerne holder en uges tid. Det har du, fordi det tager tid at aflægge en bestilling, og du skal vælge tidspunkt og betale lidt fragt. Når du har øvet dig lidt, kan du nøjes med at købe ind én gang om ugen. Her på redaktionen har vi stor erfaring med den praksis. Og vi kan fortælle dig, at du nemt kan holde et budget på 5000 kr. og samtidig købe økologi og forkæle dig selv med lidt sødt en gang imellem. Også selvom nogle varer er lidt dyrere end i Netto.

Mange muligheder for dagligvarer online

Der er efterhånden et stort udvalg af onlinesupermarkeder, og selv de fysiske butikker er begyndt at tilbyde onlineservices.

Nemlig.com har nuppet en stor del af markedet, og udviklingen ser ud til at fortsætte. Nemlig.com er udelukkende onlinehandel, og leverer endnu ikke til hele landet. På deres hjemmeside kan du hurtigt tjekke, om du har muligheden for at få mælken leveret i en varevogn med det orange logo.

Coop byder også på onlineshopping. Man har opdaget, at dette er fremtiden for de yngre generationer, og du kan også være med. Også Bilka tilbyder, at du kan sammensætte din indkøbsvogn på nettet og hente den i udleveringen bagefter. På den måde undgår du også hypermarkedets svimlende mængder fysiske hyldemeter.

Måltidskasser hører til samme kategori. Her skal du dog være opmærksom på, at besparelsen ikke holder, hvis du er nødt til at gå ud efter den mælk eller de riskiks, som ikke lige var den del af aftenens opskrift.

Du kan trygt kaste dig ud i at handle dine dagligvarer på nettet. Når bare du én gang om ugen samler al din disciplin og spytter en grundig indkøbsliste ud, sparer du stort på budgettet.