Kan æg fryses?

Ja, det kan man faktisk godt. Hvis du også har ladet dig friste, og købt en XL bakke æg, så når du måske ikke at bruge alle før de er for gamle.
Hvis æg skal fryses, skal de altid ud af skallen først. Blommer og hvider kan fryses hver for sig eller sammen, efter følgende fremgangsmåde:

Hele æg og blommer
Hele æg og blommer piskes let sammen og fryses herefter ned, fx i en frysepose. De får en tykkere konsistens efter frysning. Ønsker du at bevare konsistensen, kan du piske 5 æg eller 5 blommer let med 1 spsk. sukker eller ½ tsk. salt.
Brug sukker hvis du vil bruge æggene til kager eller desserter og brug salt hvis du vil bruge æggene til almindelig madlavning.

Æggehvider
Æggehvider fryses, som de er. De ændrer ikke konsistens.

Færdigt tilberedte æg og æggeretter
Kogte æg, spejlæg, røræg og æggestand er normalt uegnet til frysning.

Holdbarhed
Ved nedfrysning forlænger man markant holdbarheden på rå æg. Hele æg og blommer har en holdbarhed i nedfrossen tilstand som er ca. 6 mdr. Æggehvider ca. 8 mdr.
Bemærk at æg mister noget af sin glutenstuktur ved nedfrysning, og derfor ikke giver en helt så luftig æggekage. Man kan evt. tilsætte lidt bagepulver eller natron når man laver æggekagen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *