Sådan sparer du penge på hundefoder

Det er ikke altid det billigste hundefoder, der er den billigste løsning. I hvert fald ikke på lang sigt. Læs her, hvorfor du aldrig bør lade prisen bestemme, hvilket foder du køber.

 

Hvis du har hund, ved du garanteret, hvor fristende det kan være at købe det billigste hundefoder. Hundens måltider er nemlig blandt de poster, der vægter højt i det månedlige husholdningsbudget. Men det er faktisk ikke altid den bedste løsning at købe det billigste foder. Det kan nemlig ende med at blive den dyreste løsning. Både for hundens helbred og for din pengepung.

 

Er det hundefoder, der koster mindst, altid det billigste?

Det billigste hundefoder, er det, der er koster mindst. På den korte bane i hvert fald. Men hvis du gerne vil investere i din hunds fremtid og helbred, så er det ikke altid en god idé at købe det billigste hundefoder. Det kan nemlig mangle nogle helt essentielle egenskaber, som du kan få, hvis du køber hundefoder, der befinder sig i den dyrere ende af prisskalaen.

 

Helbredsmæssige fordele ved foderet

Eksempelvis Essential Foods, der producerer hundefoder, hvis formål ikke bare er at mætte hunden. Formålet er at forbedre og forlænge hundens liv. Derfor har foderproducenten udarbejdet et princip, der gælder for alle deres foderprodukter; BOF-princippet. Eller ’Behavioural Optimization Foods’, som det står for.

                                                                                                                        

Princippet går kort og godt ud på, at hundefoderet skal efterligne det, hunden spiser i naturen. Derfor består foderet af minimum 65% kød, æg og fisk, hvoraf mindst 35% er uforarbejdet. Det høje indhold af frisk kod er medvirkende til, at instinktet stimuleres. Teorien er, at dette over sigt vil have en lang række positive fordele rent helbredsmæssigt. Blandt andet vil blodsukkeret blive holdt på et stabilt niveau, hvilket vil sikre, at der ikke opstår store udsving mentalt og fysisk.