Spar penge i hverdagen – Find 5 gode råd her

De fleste mennesker kunne godt tænke sig at komme til at spare flere penge i deres hverdag. Dette vil selvsagt også være muligt, hvis man blot ændre på nogle forskellige ting i sin hverdag, og det er faktisk relativt små ting, som man skal ændre, der kan spare en for tusindvis af kroner årligt.

  1. Drop bilen og snup cyklen

Hvis man kan, så er der mange tusinde kroner at spare hver eneste måned ved at droppe kørsel i en bil. Der er mange flere udgifter forbundet med at være bilejer, end man lige går og tror. Hvis man har en bil, som man har købt fra ny hos en bilforhandler, så kan man være sikker på, at man har tabt penge med det samme, at bilen kommer ud fra forhandlerens adresse. Som førstegangskøber tager man nemlig et ret stort værditab, da bilen nu er brugt.

Derudover er en bil meget dyr at holde kørende – der vil være mange månedlige omkostninger til benzinforbruget, og så vil man derudover også opleve, at de løbende omkostninger som serviceeftersyn, forsikringer, vægtafgift og reparationer er noget, som uden tvivl vil slide på pengepungen. Så hvis du ikke har særlig langt til arbejde, så kan du med fordel skifte din bil ud med eksempelvis en cykel eller måske en knallert.

Både en cykel og en knallert er væsentligt billigere. Kan du ikke undvære din bil fuldstændig, så er det også en god idé, at du lader den stå så ofte som muligt og eksempelvis tager cyklen, når du skal ned til det lokale supermarked. Dette er nemlig også en god vane, der gør, at du kan spare en del penge i det lange løb.

  1. Sluk lyset efter dig

Det kan måske godt lyde basalt, men hvis man tager et kig på, hvor meget en husstand på årlig basis kan spare, hvis man ellers sørger for altid at slukke lyset efter sig, når man forlader et rum, så er det bestemt ikke bare håndøre, I som husstand kan spare. Man skal nemlig huske på, at der i et hus, hvor der eksempelvis eller 4 eller 5 mennesker bosat vil være lys tændt i en del rum af gangen. Dette er bestemt noget som koster – særligt hvis man ikke slukker efter sig. Et godt tip er derfor, at man altid gør det til en vane at slukke for lyset, når man forlader et rum.

En anden ting som også kan være smart er, at hvis man eksempelvis har lys i indkørslen, kan man anskaffe nogle udendørslamper, som har censor. Når man har udendørslamper med censor, vil lamperne selv tænde, når der måtte være et behov for det. Dette er rigtig smart, og det er klart noget, som er værd at overveje.

  1. Spar på vandet

Hvis vi endnu engang tager udgangspunkt i, at man i en husstand er et sted imellem 4 og 5 personer, så er der også på vandregningen mulighed for at spare en del penge. En vandregning kan meget hurtigt komme op på et meget stort beløb. Man skal nemlig regne med, at det hver eneste dag som regel er samtlige af husstandens beboere, der går i bad mindst 1 gang. Hvis der er tale om en husstand på 5 personer, og alle personerne går i bad mindst 1 gang om dagen, så bliver der altså i alt til 5 badeture om dagen.

Det forholder sig således, at man bruger ca. 12 liter vand i minuttet, når man er i bad. Derfor er det ekstremt vigtigt, at man sørger for at undgå alt for lange bade. Hvis man kan skære 5 minutter af den tid, som går i bad, og man regner med 5 personer i en husstand, så vil alle personer altså spare 12 liter vand om dagen, hvilket svarer til 60 liter.

60 liter vand x 365 dage om året = 21.900 liter vand, som jeres husstand vil kunne spare ved at reducere badetiden med 5 minutter pr gang. Dette er absolut værd at tage med, så hvis du har teenagere i huset, som tager lange bade på en halv time, så kan du bestemt godt overveje, om det ikke var på tide at få snakket lidt omkring vandforbruget. At spare 21.900 liter vand om året er en hel del penge, så derfor skal man klart overveje dette.

  1. Drop de unødvendige forsikringer

Vi skal naturligvis få slået fast med 7-tommersøm, at der selvfølgelig er visse forsikringer, der er rigtig gode at have. Dog er det samtidig også vigtigt at få pointeret, at det bestemt ikke er alle forsikringer, som man har behov for. Når det kommer til at købe forsikringer, så er det meget vigtigt, at man kender til sit behov.

 

Det er faktisk i særlig grad vigtigt på en række forskellige typer af forsikringer – herunder i særlig grad for ens indboforsikring. Når man tegner sig en indboforsikring, så forsikrer man samtlige af de ting, som man har stående i sit hjem op til et bestemt beløb. Det er derfor en rigtig god idé, at man kender det beløb, som man har ting for i sit hjem.

Hvis du eksempelvis har indbo for 750.000 kroner, så er der jo i princippet ingen grund til, at du er forsikret for et beløb på helt op til 1 million kroner. Hvis det er sådan, at det er forholder sig, så kan du i hvert fald godt regne med, at du ikke slipper med en lige så lav årlig forsikringspræmie, som hvis du blot var forsikret for et beløb på 750.000. Derfor er indboforsikringen helt klart et sted, hvor man med fordel kan overveje at spare penge.

Det samme gør sig i øvrigt også gældende på ens bil. Hvis man ikke har en bil, som er speciel dyr, så kan det i mange tilfælde være klogt blot at holde sig til den lovpligtige ansvarsforsikring, som alle motoriserede køretøjer skal have. Hvis man udover den almindelige lovpligtige ansvarsforsikring også vælger at få sig en kaskoforsikring, så er det bestemt ikke ligefrem noget, som man kommer til at spare penge ved – tværtimod. I rigtig mange tilfælde kan en kaskoforsikring godt være en meget dyr fornøjelse, og man skal derfor overveje, om det overhovedet er nødvendigt.

  1. Køb brugt

Der er rigtig mange danskere, som kan spare flere tusinde kroner hvert eneste år, hvis de valgte at købe brugt i stedet for at købe mange af deres ting fra ny. Dette gælder rigtig mange forskellige ting. Mange danskere vil helst ikke købe ting som eksempelvis tøj brugt. Her foretrækker langt de fleste mennesker at købe deres tøj fra nyt, men det er dog med tiden blevet mere og mere populært blandt danskerne at købe deres ting brugt. Dette gælder faktisk alt lige fra køretøjer til møbler.

Køretøjer er i særlig grad noget, som man kan spare mange penge ved at købe brugt. Biler køber mange brugt, da man her kan spare flere tusinde kroner. Også møbler er noget, hvor man kan spare en del penge, og her kan man også gøre sig nogle rigtig gode fund. Der findes generelt set mange ting, som man kan købe brugt, så hvis du i det daglige tænker dette mere og mere ind i dine køb, så vil du helt sikkert komme til at opleve, at der vil være en del penge at spare. Hvis du gerne vil finde brugte ting til gode priser, så kan du besøge Den Blå Avis, hvor der er en del ting at finde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *