Investering i aktier

Hvis man i tidens løb har fået skrabet et beløb sammen, som man godt kunne tænke sig at investere, så findes der flere gode muligheder for dette. Man kan sætte sine penge i mange forskellige ting, men man skal naturligvis finde det, som man føler er det helt rette for en. En af de ting som mange personer gør er at investere i aktier, hvilket kan være en rigtig god idé for mange. I denne artikel vil du få en række gode råd omkring aktieinvestering.

Investering i aktier kan man tjene mange penge på

Kunne man godt tænke sig at se sin formue yngle, så er aktier helt klart noget, som kan være en rigtig god idé at investere i. Hvis du netop nu ikke føler, at du har det fornødne kendskab til aktiehandel til, at du vil gå ud og foretage aktieinvesteringer på egen hånd, så kan du finde masser af gode råd på nettet, hvor der er masser af hjemmesider, der fortæller en masse nyttige informationer om netop dette emne.

Aktieinvestering af dine penge kan gøres af din bank

Udover du selv kan foretage dine aktieinvesteringer, så er der faktisk også en anden rigtig smart mulighed, som rigtig mange vælger at benytte sig af – nemlig de såkaldte investeringsforeninger.

Hvis du ikke helt konkret ved hvad en investeringsforeninger går ud på, så er der tale om en forening man kan blive en del af, som står for at købe og sælge aktierne for dig. Rigtig mange banker tilbyder deres kunder, at de kan være med i en investeringsforening, hvis de har nogle penge stående, som de ønsker at få til at vokse. Dette kan derfor i mange situationer være en rigtig god mulighed, hvis man gerne vil investere sine penge, men man ikke føler, at man har det kendskab der skal til, for at man på egen hånd kan gå i gang med at lave aktiehandel.

Man skal tænke på, at dette kan være en god idé at gøre, da der er tale om erfarne bankfolk, som foretager investeringerne for dig, hvilket mange føler kan være en stor tryghed. Hvis man kigger tilbage på de generelle resultater som de fleste større bankers investeringsforeninger har lavet, så er der en generel opadgående tendens, som viser, at det på lang sigt har givet nogle rigtig flotte afkast at sætte sine penge hos en investeringsforening. Grunden til at bankerne foretager investeringer for en er, at de tager en relativt lille procentdel af det afkast, der måtte være på de investeringer, der laves med dine penge.

Hvor mange penge skal man have, for at man kan gå i gang med aktieinvestering?

For at man kan gå i gang med at lave aktieinvesteringer, så er man selvfølgelig nødsaget til at have nogle penge at gøre dette for. Der er som sådan ikke nogle grænse for, hvor stort et beløb, man er nødt til at satse for at investere i aktier, men man skal dog alligevel huske på, at man ved både køb og salg af aktier betaler såkaldt kurtage. Kurtage er det beløb, som man skal give til mægler i forbindelse med køb af salg fa aktier. Ens mægler vil som oftest være den bank, hvor man har sine penge stående, medmindre man vælger at handle aktier hos en anden mægler. Dog vælger langt de fleste mennesker at handle aktier via. deres netbank. Den kurtage man betaler i forbindelse med køb og salg af aktier kan være meget varierende.

LÆS OGSÅ: Investering af opsparing

Beløbet er som regel en bestemt procentdel, men derudover har de fleste banker en minimumskurtage, som er et beløb, man som minimum skal af med både ved køb og salg uanset beløbets størrelse. Dette kan eksempelvis være 29 kroner, så der er selvfølgelig tale om relativt små penge, hvis man eksempelvis skal købe aktier for 10.000 kroner. Kurtagen skal du altid sørge for at regne med det beløb, som du har givet for dine aktier, og så skal du samtidig også huske at medregne det i det beløb, som du får for dine aktier, når du vælger at sælge dem igen.

Hvor meget skal jeg regne med at tjene på at lave aktieinvesteringer?

Det er selvfølgelig ganske umuligt at komme med et helt konkret beløb på, hvor meget eller lidt man kan komme til at tjene på at handle aktier og foretage investeringer i forskellige virksomheder. Når man handler aktier, så kan kurserne som bekendt både gå op og ned, og der kan være relativt store udsving i den værdi, som ens portefølje har. Dog har aktiemarkedet på lang sigt vist sig at gå i en positiv retning, selvom der har været generelle udsving. Dog kan man naturligvis ikke helt konkret komme med et præcis beløb på, hvor meget man kan komme til at tjene på at handle aktier.

Et godt og stabilt afkast på aktiehandel vil dog ligge på alt imellem 5 – 8% om året. Nogle af de dygtigste aktiehandlere kan komme op og lave over 10%, men her skal det dog bemærkes, at der er tale om ganske få personer. Det er klart, at man godt kan være heldig og få et højere afkast end de nævnte, men dette vil dog samtidig også kræve, at man er meget risikovillig, og at man tør investere i små aktier med meget stor risiko. Man skal derfor sørge for at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvor stor en risiko man vil være villig til at tage, når man investerer.

En god side at læse mere omkring investering af aktier på er desuden Euroinvestor.dk eller Proinvestor.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *