Hvornår skal du skifte til sommerdæk?

Hvornår skal man skifte?

Medmindre du kører med multidæk, eller har kørt hele vinteren på dine sommerdæk, skal du til at skifte dæk snart. Men spørgsmålet er hvornår du helt præcist skal skifte?
Selvom solen er begyndt at kigge frem, og de første danskere er begyndt at finde forårsjakken frem, kan du godt vente lidt endnu med at skifte dæk. En god regel for hvornår du skal skifte, er når gennemsnittemperaturen for en hel måned er over 5 grader. I danmark svarer dette ca. til april måned. Det svinger selvfølgelig hvert år hvornår det helt optimalt at skifte, men de skader ikke at vente til denne måned. Hvis man følger de nuværende vejrudsigter for april måned, ser det ud til du godt kan skifte dine dæk i april.

 Krav og regler

I Danmark er det mindste tilladte dæk mønster 1,6mm. Det er derfor en rigtig god idé, at tjekke op på det flere gange om året. Det er også en god idé at tjekke op på dæktrykket regelmæssigt. Det anbefalde tryk svinger fra de forskellige biler. Du kan finde det anbefalede tryk i manualen til din bil. I nogle tilfælde står dette også på indersiden af benzindækslet.

I Danmark er det ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk om vinteren. Men hvis du skal til udlandet skal du tjekke op på de lokale regler. I Tyskland er det f. eks ulovligt at køre uden vinterdæk, når der er slud, sne og is på vejene.

Ulovligt at køre uden forsikring
Husk at det i Danmark er bestemt ved lov, at man som minimum skal have en ansvarsforsikring hvis man ejer en bil. Hvis din bil ikke er så meget værd, kan det i mange tilfælde være helt fint bare med en ansvarsforsikring. Men hvis du ejer en lidt nyere bil, er det en rigtig god idé at købe en bilforsikring med kaskoforsikring.
Der kan dog være stor forskel fra de forskellige selskaber. Forskellen kan i nogle tilfælde være helt op til 10.000 kr.
Det er derfor en rigtig god idé at sammenligne priserne på bilforsikring, inden du går ud og køber en forsikring. Hvis du i forvejen har en bilforsikring kan det sagtens betale sig at sammenligne priserne på markedet. Du kan hurtigt spare mange penge på dette. Og du har formentlig noget sjovere du kan bruge pengene på, end forsikring.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *