Undgå dyre telefonregninger i udlandet

Mange tager mobiltelefonen med på ferie og glemmer alt om hvad det egentlig koster at bruge telefonen i udlandet. Du kan undgå kæmpe regninger når du bruger din mobiltelefon i udlandet ved at følge nogle simple råd:

 

  • I mange lande specielt uden for EU koster det “kassen” at bruge data (brug af internet). Slå derfor “dataroaming” og “brug af pakkedata” fra. Det er nemt at gøre under “indstillinger” på telefonen.
  • Lad være med at tage telefonen når den ringer mens du er i udlandet, med mindre du selv vil betale for opkaldet. Du kan i stedet sende en sms – det er meget billigere.
  • Slå telefonsvareren fra før du tager til udlandet (uden for EU), ellers risikerer du at skulle betale for at andre lægger beskeder på din telefonsvarer.
  • Spær omgående telefonen hvis den bliver stjålet.
  • Hvis du opholder dig længere tid i udlandet, så er det værd at overveje at købe et lokalt simkort/taletidskort.
  • Hvis du har en smartphone kan du downloade en Skype app, så du kan ringe via Skype fra din mobiltelefon, når du er forbundet til et wi-fi netværk. Skype er levere telefoni m.m. via internettet. Mange cafeer, shoppingcentre, hoteller lufthavne m.m. har gratis trådløst netværk. På den måde kan du, uanset hvor i verden du befinder dig, ringe helt gratis fra skype til skype, eller meget billigt til fastnet og mobiltelefoner ved at sætte penge på din Skype konto. Husk at slå “dataroaming” og “brug af pakkedata” fra, så telefonen ikke bruger mobilnettet, hvis du bruger skype eller i øvrigt surfer på nettet, tjekker mails, facebook m.m.

Du kan nemt downloade en Skype app til din iPhone i App Store og til din Android telefon på Android Marked. Du kan selvfølgelig også bruge Skype via en almindelig Pc eller Mac. Der findes også alternative programmer  til Skype, men Skype er det mest brugte.

Hvis du har ip-telefoni der hjemme (på fastnettelefonen) vil du alt afhængig af selskab ofte kunne downloade en app, så du kan bruge din ip- telefonforbindelse på mobilen. Se f.eks. Tellio App her: http://itunes.apple.com/dk/app/teliophone/id362301854?mt=8

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *