Sutter 0-3 mdr.

Tips til brug at sutter

Lad din baby hjælpe dig med at vælge den rigtige sut.

Hvis din baby tager sutten til sig med det samme er det super, men hvis barnet gør modstand, må du ikke tvinge det til at tage imod sutten. Du kan prøve igen en anden gang eller bare respektere barnets præferencer.

Tilbyd sutten mellem fodringer, når du ved, at barnet ikke er sulten.

Når det er muligt, skal du ikke bruge en sut til at forsinke din babys fodringer eller som en erstatning for din opmærksomhed. Når det er sagt, kan du godt anvende sutten i nødstilfælde hvor barnet er nødt til at vente på at blive fodret eller trøstet. Det kan være ved kassen hos købmanden for eksempel, eller når barnet sidder i sin autostol og i snart er hjemme. Her kan sutten være en god redning.

Du kan prøve at give barnet en sut før en lur, men hvis sutten falder ud af barnets mund, mens det sover, skal du ikke sætte sutten ind igen. Når dit barn er svær at gøre tilfreds så forsøg først at trøste barnet på andre måder, såsom ved at kramme, vugge eller synge for barnet.

Du må aldrig binde en sut omkring dit barns hals eller til barnets krybbe. Barnet kan blive kvalt i snoren. Det er sikkert at fastgøre sutten til barnets tøj med en speciel klips til sutter. Benyt en suttekæde til dette.

Pas på din babys sutter. Vælg en sut, der er sikker og passende for dit barn. Hold sutten ren ved at skylle den med varmt vand. Udskift sutten så snart der viser sig små revner eller andre tegn på slid.

Du må ikke gøre sutten “ren” ved at sætte den i munden. En voksens spyt indeholder bakterier, der kan forårsage hulrum i dit barns tænder, så snart de begynder at bryde ud fra tandkødet. Det er heller ikke en god ide at dyppe dit barns sut i juice, sukker vand eller sirup fordi dette også kan føre til huller i tænderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *