Gyngestativer til haven til fornuftige priser

Hvad er mere fantastisk end lyden af børn, der hviner af glæde, mens de leger? Vi har i hvert fald svært ved at sætte en finger på, hvad det skulle være. Som forældre vil vi gøre meget for, at vores børn er glade og at de har det sjovt, men også at de er sunde og aktive.

Ofte kommer den bedste motion og aktivitet gennem leg, og derfor er det også vigtigt at stimulere børnene i deres leg og ikke mindst sørge for at rammerne er til det. Bor du ikke lige i nærheden af en offentlig legeplads, kan det være lidt sværere at få børnene til at lege, men heldigvis er der jo løsninger på dette, da du selv kan lave en lille legeplads i haven.

En af de mest populære ting er et gyngestativ, hvis du ellers har plads til dette i haven og økonomien er til det. Lad det i den forbindelse være sagt med det samme, gyngestativer kommer i stort set alle former og størrelser og kan koste fra stort set ingenting, hvis man selv vil smide noget arbejde i det og til mange tusinde kroner, alt efter hvad man ønsker sig..

Vi har valgt at kigge på mærket Jungle Gym, der blandt andet forhandles her hos Only4kids. Vi har opdelt det i forskellige budgetter, der i høj grad også handler om, hvor meget man rent faktisk har fysisk plads til i sin have. Bor man i et mindre rækkehus med 30 m2 have, er det eksempelvis svært at få plads til et stort legetårn.

Budget: 1000-1500 – simpelt gyngestativ

For mange vil dette være den løsning, der er den mest hensigtsmæssige både økonomisk og pladsmæssigt nemlig et mindre gyngestativ, hvor der er plads til en eller to gynger. Dette kan man købe fra lidt over 1000 kroner, hvilket er på et niveau hvor de fleste kan være med.

Budget: 1500-2500 – Gyngestativ med rutsjebane

Tillader økonomien lidt mere, og har man lidt bedre plads, kan man vælge en model der udover at have plads til en gynge også har et lille legetårn eller eventuelt en rutsjebane. Dermed er der grobund for endnu mere sjov og ballade i haven. Her begynder det dog også at kræve lidt mere i forhold til etableringen, hvis man vil gøre det selv.

Budget: Penge og plads ikke et problem

Hvis I har økonomien og pladsen til det, er det stort set kun fantasien der sætter grænser for, hvor vildt det skal være. Er du først oppe over 4000 kroner kan du købe nogle helt forrygende legetårne, der både er udstyret med gynger, rutsjebaner, klatrevægge og lignende. Det kan give timevis af underholdning for både børnene og deres venner, hvis der er plads til flere af gangen.

Vælg modeller der kan opgraderes 

Køber du eksempelvis mærket Jungle Gym har du mulighed for at bygge videre på det hen ad vejen. Det kan give mening af flere grunde. For det første er det ikke hensigtsmæssigt at have ting i haven, som dit barn eller børn ikke er gamle nok til at lege i. For det andet deler du betalingen ud, så du ikke kommer til at betale det hele på en gang, men først i takt med det bliver aktuelt. Køber du det online er det billigere, og vælger du eksempelvis Only4Kids som vi nævner her, slipper du for at betale fragt. For lad det være sagt med det samme, uanset hvor stor din stationcar er, er det svært at få et legetårn ind i den.

 


Kunne du tænke dig at bidrage med indhold til Spar Mere?
Vidste du, at du selv kan oprette en bruger og udgive gæsteartikler? Alt, vi kræver er, at du overholder vores retningslinjer.
Bliv gæsteblogger