Øretermometer til børn – bedst i test

Hvis du vil være sikker på at måle dit barns temperatur præcist er det ikke sikkert at et øretermometer er den bedste løsning. Den Svenske lægemiddelstyrelse har testet følgende termometre (resultaterne af testen er ligeledes bragt i Søndagsavisen):

  1. Braun Hight Speed
  2. Microlife NC 100
  3. Matas MediCare Express
  4. Apoteket 202783
  5. Topcom kidzzz 110
  6. Braun Thermoscan 4520
  7. Seagull Infrarødt
  8. Omron Gentle temp 510
  9. Topcom Ear&forehead 301

Testen viser at mund/rektaltermometrene generelt klare sig bedre end øretermometrene. Det kan altså give en falsk tryghed hvis du i dag måler dit barns temperatur i øret. Øretermometrene måler generelt ca. 0,6 grader lavere, end rektalttermometrene. Denne forskel kan være forskellen på om dit barn har feber eller ej. Selvom det måske kan virke lettere at måle temperaturen i øret, er det ikke nødvendigvis tilfældet, da testen ligeledes viser at øretermometrene er sværere at bruge.

Rådet er derfor at du bør hold dig til det klassike rektaltermometr, som måske langsommere og mere besværligt at bruge end øretermometret, til gengæld måler det mere præcist.
Er du stadig opsat på at anskaffe et øretermometer er Braun Thermoscan 4520 den model blandt øretermometrene der klare sig bedst i testen. Det allerbedste termometer i testen er dog Braun Hight Speed.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1anSiuTFq2s&feature=related[/youtube]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *